Planul americanilor de a ajunge pe lună continuă

589 0

Astronauţii se vor întoarce pe Lună în cadrul programului NASA Artemis, un program desfăşurat în parteneriat public – privat şi cu participarea altor agenţii spaţiale partenere ale NASA, printre care Agenţia Spaţială Europeană (ESA) şi cea japoneză (JAXA). Obiectivul acestui program este revenirea pe Lună până în 2024 şi apoi continuarea pregătirilor pentru o primă misiune cu echipaj uman pe Marte.

Compania SpaceX, cu sediul în California, a obţinut contractul pentru serviciile de logistică aferente construirii Lunar Gateway, o staţie spaţială care va fi amplasată pe o orbită eliptică a Lunii, la distanţă de minimum 2.993 de kilometri de aceasta. Construcţia avanpostului va debuta în anii 2022, au anunţat reprezentanţii NASA.

Space Exploration Technologies Corporation, cunoscută ca SpaceX, este o companie privată din Statele Unite ale Americii dedicată realizării de vehicule pentru transport în spațiul cosmic, fondată ca o companie pornind de la zero de către co-fondatorul companiei PayPal, antreprenorul Elon Musk, constructorul masinilor electrice Tesla.

”Din ordinul preşedintelui, politica oficială a acestei administraţii şi a Statelor Unite ale Americii este să fie trimişi astronauţi americani pe Lună în cinci ani”, a declarat Mike Pence într-un discurs pe care l-a susţinut la Huntsville, în Alabama, unde se fabrică, de decenii, o parte a rachetelor americane cu rază lungă de acţiune.

”Acum 50 de ani, ”un pas mic pentru om” a devenit ”un salt uriaș pentru omenire”, iar acum trebuie să facem din nou ”saltul uriaș” pentru a întoarce austronauții americani pe Lună”, a spus Pence într-o postare pe pagina sa de Twitter.

Mike Pence a fost desemnat de președintele Trump să se ocupe de programul NASA.

Curierul de Râmnic

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *