Răspunsul Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea la sondajul nostru

1273 0

Ca răspuns la cererea dumneavoastră de informații de interes public înregístratä la Primăria municipiului Rämnicu Vâlcea cu nr. 11822/ 19.03.2020, vă transmitem următoarele:

  1. Având în vedere situația creată după decretarea stării de urgență, de către Președintele Iohannis, vă rugăm să ne comunicați care au fost măsurile implementate de instituția dumneavoastră, pentru stoparea propagării virusului?
  2. Mãsurile luate în consecința instituirii stării de urgență prin Decret  prezidențial  au fost aduse la cunoştința publicului  şi  a  cetãțenilor  prin  diverse  mijloace  (mass-media,  on- line, afişe, caravanä audio etc.), inclusiv priri publicarea de către ziarul Dvs. Toate  hotärârile luate sunt dispontbile spre consultare pe site-ul Primăriei municipiului Râmnicu Vâlcea,  la adresa www.primariavl.ro.
  3. Cum au reacționat locuitorii municipiului la măsurile luate?

2.Cu foarte mici excepții, reacția locuitorilor municipiului a fost  una  de conformare  şi de colaborare in vederea aplicärii mdsurilor dispute.

  1. Aveți cunoștință de existența unor grupuri mai mari de localnici, care s-au întors, recent, din zone de risc din Europa? Dacă da, cum ați procedat cu acești cetățeni?
  2. Informațiile din acest domeniu sunt disponibile la nivelul structurilor locale de ordine.
  3. La nivelul localității dumneavoastră considerați că sunt suficiente stocuri de dezifenctanți, măști și alte materiale de prim ajutor? Dacă nu, vă rugăm să ne precizați cui ați cerut ajutor și cu ce rezultate?
  4. Suntem în continuare deficitari la acest capitol şi am solicitat tuturor entităților competente, Direcția de  Sänătate  Publicã,  Spitalul  Județean   etc. să ni se pună   la dispoziție astfel de echipamente de protecție, extrem de necesare în contextul în care unele departamente  (Direcția  Poliția  Locală,   Serviciul  Inspectorii  Zonali,  registratura,   casieriile  etc.)  au un contact permanent cu  cetățenii.
  5. Vă rugăm să ne comunicați care sunt nevoile locuitorilor din zona dumneavoastră administrativă: ajutoare materiale pentru locuitorii mai vârstnici sau care nu se pot deplasa, dezinfectanți și materiale de prim ajutor medical de urgență, consiliere psihologică pentru locuitorii suspecți de coronavirus, persoane întoarse recent din străinătate, cetățeni care manifestă simptom de coronavirus.

5.Suntem în curs de identificare a nevoilor  locuitorilor,  pe  mãsura  ce situația continuă sä evolueze foarte rapid, şi colaboräm în acest sens cu  toate  structurile  abilitate  şi prin intermedíul Comitetului Local pentru Situațîi de Urgență.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *