Raspunsul domnului Primar al comunei, Malaia Gabriel Țolea la sondajul nostru

2405 0

Ca urmare a adresei dumneavoastre, vă comunicăm mai jos următoarele:

  1. Având în vedere situația creată după decretarea stării de urgență, de către Președintele Iohannis, vă rugăm să ne comunicați care au fost măsurile implementate de instituția dumneavoastră, pentru stoparea propagării virusului?

R: S-au luat măsuri de prevernire și preotecție ce se impun pentru stoparea virusului și anume:

S-au achiziționat dezinfectante pentru mâini, suprafețe, pentru Instituțiile școlare, Biserici, Primărie,Tabăra Bradișor;

S-au adus la cunoștința localnicilor și agenților economici măsurile de prevenire și protecție;

Au fost identificate și urmărite persoanele venite din străinătate și s-au aplicat măsuri de izolare la domiciliu;

A fost activat comitetul local pentru situații de urgență.

  1. Cum au reacționat locuitorii comunei dumneavoastră la măsurile luate?

R: Locuitorii comunei Malaia au fost receptivi și s-au conformat măsurilor impuse.

  1. Aveți cunoștință de existența unor grupuri mai mari de localnici, care s-au întors, recent, din zone de risc din Europa? Dacă da, cum ați procedat cu acești cetățeni?

R: Nu.

  1. La nivelul localității dumneavoastră considerați că sunt suficiente stocuri de dezifenctanți, măști și alte materiale de prim ajutor? Dacă nu, vă rugăm să ne precizați cui ați cerut ajutor și cu ce rezultate?

R: Stocurile de dezinfectanți, măști și alte materiale de prim ajutor la nivelul comunei Malaia nu sunt suficiente în momentul de față;  S-a procedat la comanda prin achizilii publice a materialelor mai sus menționate și s-a cerut ajutorul DSP Vâlcea care ne-a fumizat materiale de protecție (măști, mânuși) în limita stocului disponibil

  1. Vă rugăm să ne comunicați care sunt nevoile locuitorilor din zona dumneavoastră administrativă: ajutoare materiale pentru locuitorii mai vârstnici sau care nu se pot deplasa, dezinfectanți și materiale de prim ajutor medical de urgență, consiliere psihologică pentru locuitorii suspecți de coronavirus , persoane întoarse recent din străinătate, cetățeni care manifestă simptom de coronavirus.

R: În momentul de față Primaria Malaia are capacitatea de a sprijini nevoile materiale ale locuitorilor comunei, dezinfectanți și materiale de prim ajutor medical de urgență. Specificdm că, în momentul de față nu avem cetățeni care manifestă simptom de coronavirus.

Articole asemănătoare

O floare și un zâmbet

Postat de - 9 martie, 2020 0
FacebookTwitterDe Ziua Internațională a Femeii, jandarmii vâlceni au dorit să-si exprime recunoștința și aprecierea față de toate doamnele și domnișoarele,…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *