Ludovic Orban s-a întalnit cu reprezentanţii marilor reţele comerciale din retailerul alimentar

722 0

Premierul Ludovic Orban i-a asigurat că Guvernul îşi propune să menţină puterea de cumpărare a populaţiei şi să fie pregătit, „cu toate instrumentele pe care le are la dispoziţie”, pentru repornirea economiei.(sursa secundatv)

Premierul le-a mulţumit reprezentanţilor marilor reţele comerciale pentru comportamentul de care dau dovadă în această perioadă dificilă, în care este nevoie de menţinerea activităţii la parametri normali, şi i-a asigurat că va analiza propunerile înaintate, astfel încât acestea să fie transpuse în măsuri în cel mai scurt timp.

Reprezentanţii AMRCR au dat asigurări că toate magazinele sunt operaţionale, nu sunt probleme legate de fluxul de mărfuri sau de fluenţa transporturilor, iar în ceea ce priveşte prezenţa produselor la raft nu există stocuri diminuate.

Lucrul cel mai interesant este faptul că Şeful Executivului i-a îndemnat pe reprezentanţii Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale din România – AMRCR la un comportament prietenos faţă de producătorii autohtoni.

Aici trebuia multă forță. Producătorii autohtoni au mari stocuri. Nu pot să le vânda. Au început să le arunce. Mai ales laptele.

Ne gândim, noi cei din redacție, că am putea trage un folos din prelungirea stării de urgență. Nu pot să plece la munca în Europa de Vest culegătorii români. Stocurile alimentare de acolo s-ar reduce dramatic. Ale noastre s-ar consuma. Și, dacă sumtem un pic șmecheri, susținem financiar pe cei care se angajează în agricultura românească. Că tot duce lipsă de fortă de muncă.

La redacție avem și câteva soluții. Așteptăm guvernul să ne contacteze ca să le dăm. Dacă ne caută vâlceanul Cîțu, cu atât mai bine.

Curierul de Râmnic

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *