Americanii ne apără Ardealul

757 0

Chiar daca noi nu suntem în stare să facem două autostrăzi care să ne lege de Ardeal, chiar daca Ungaria investeste masiv în Transilvania și controlează doctrinar o mare parte a centrului țării, nu trebuie să ne facem griji vis a vis de integritatea acesteia.

Ne-o apară americanii. Baza Aeriana de la Câmpia Turzii și prezența masivă a NATO acolo garantează siguranța națională chiar dacă zona în care se află ţara noastră a devenit mai volatilă în urma creşterii agresiunii Rusiei în Transnistria, Crimeea, Donbass şi Marea Neagră.

Ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman, a declarat, marţi, la Baza 71 Aeriană Cîmpia Turzii, că această în acesta zonă, mai predispusă în urma agresiunilor Rusiei, a fost dislocată una dintre cele mai versatile vehicule aeriene fără pilot ale armatei americane MQ-9 Reaper.

”Acestea au capacitatea de a monitoriza şi înţelege rapid mediul operaţional în rapidă schimbare din regiune”. ”Tot aici este una dintre cele mai bune zone pentru antrenamente de luptă aeriană din Europa. Statele Unite au investit peste 14 milioane de dolari aici în ultimii cinci ani, pentru a ajuta la apărarea României şi a flancului de est al NATO”, a menționat Adrian Zuckerman. ”Trebuie să decidem să rămânem împreună şi să continuăm să construim pe baza puternicei cooperări de care ne bucurăm, pentru a-i împiedica pe alţii să provoace o ruptură între noi, slăbindu-ne astfel pe toţi, ca să îşi poată extinde influenţa malignă şi mai departe”, a conchis ambasadorul american.

Politicienii noștri de toate culorile politice, cu bună știință nu leaga Transilvania de restul țării, cu două autostrăzi, trădând astfel interesul național. Este dezarmant să vezi că alții ne apără de noi înșine.

De influența Rusiei, care în Ardeal se insinueaza și cu ajutorul Ungariei, dar și de influenta Germaniei care investeste preponderant în Ungaria și Transilvania. E un plan de rezervă american de închidere a bazei de la Ramstein și relocarea ei în alte două baze, una în Polonia și alta în Romania.

Câmpia Turzii este în perioada ianuarie-martie 2020 gazda exerciţiului româno-american DACIAN REAPER-20. Frumos nume pentru un exercițiu militar, nu?

”Poporul român nu are un prieten mai mare decât SUA”, a declarat Zuckerman.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *