Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României demarează un proiect pentru obținerea unei SOLUȚII TERAPEUTICE RAPIDE împotriva COVID-19

276 11

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României inițiază, prin Senatul Științific, un nou demers în campania împotriva noului coronavirus. Printr-un parteneriat cu reputați specialiști, susține obținerea rapidă a unui remediu imunologic activ, bazat pe imunoglobulina Y specifică anti Covid 19.

Acest produs ar putea să asigure tratarea persoanelor infectate și imunizarea în masă a populației, cu efecte pozitive majore asupra sănătății fizice și psihologice a populației. Serul cu anticorpi specifici ar putea constitui o soluție terapeutică atât pentru persoanele contaminate, având impact pozitiv în diminuarea simptomelor grave, cât și pentru imunizarea populației sănătoase.

Dacă studiile se vor finaliza cu succes, soluția imunologică cu caracter terapeutic și preventiv, va fi utilă atât în perioada în care se va definitiva apariția unui vaccin adecvat, dar și ulterior acestei perioade, ca alternativă de protecție pentru persoanele care au o patologie ce reprezintă contraindicație absolută pentru vaccinare.

În acest sens, Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu realizează un parteneriat cu o echipă de medici români, cu experiență în imunologie și studii de cercetare pe imunoglobuline.

Proiectul face parte din campania Fundației Dan Voiculescu de implicare în efortul național de combatere a pandemiei de Coronavirus, concretizată recent și cu susținerea achiziției unor unități exterioare de triaj al pacienților critici, pentru Secția ATI a Institutului Clinic Fundeni.

Articole asemănătoare

11 comentarii

 1. daca si guvernantii nostrii ar face la fel alta ar fi fata romaniei dar ei nu ridica nici macar un deget pentru populatie.

  Reply
 2. alexandru martinescu |

  sper ca in scurt timp sa se gaseasca ceva vreun antidot ca romania nu mai suporta numarul mare de infectati iar spitalele nu mai fac fata.

  Reply
 3. nimeni si nimic nu prevedea asta dar uite csa trecem printr-o perioada foarte grea si sper ca cercetatorii de la fundatia dan voiculescu sa faca un antidot.

  Reply

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *