Acțiuni recente ale IPJ Vâlcea

594 0

REȚINUȚI DE POLIȚIȘTI PENTRU TÂLHĂRIE

 

În seara zilei de 09 aprilie a.c., pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea, o patrulă pedestră mixtă formată dintr-un polițist și un militar M.A.P.N. a fost alertată de către strigătele unei femei, al cărei fiu fusese victima unei tâlhării, aceasta indicând doi bărbați care o luaseră la fugă.

Patrula a plecat imediat în urmărirea lor, întrucât cei doi nu s-au supus somațiilor, polițistul a executat trei focuri de armă în plan vertical, moment în care bărbații s-au oprit.

S-a procedat la încătușarea celor doi bărbați și conducerea lor la sediul poliției, asupra lor fiind găsite bunuri despre care femeia a declarat că i-au fost sustrase fiului.

În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată în care se efectuează cercetări sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea.

În urma probatoriului administrat organele de cercetare penală au dispus reținerea celor doi bărbați de 32 respectiv 34 de ani, din comuna Budești, aceștia fiind încarcerați în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea.

Menționăm că în urma efectuării focurilor de armă nu au rezultat victime sau distrugeri.

 

 

ACȚIUNE PE LINIE DE SILVICULTURĂ

 

La data de 09 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Biroul Combaterea Delictelor Silvice, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Râmnicu Vâlcea au desfășurat pe raza orașelor Călimănești și Horezu, activități de verificare a legalității exploatării, transportului, prelucrării și comercializării de material lemnos.

În urma activităților desfășurate au fost constatate încălcări ale prevederilor Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice fiind aplicate 8 sancțiuni contravenționale în valoare de 7.000 lei.

De asemenea, a fost dispusă și confiscarea cantității de 89 m3 material lemnos, lemn rotund și cherestea, cu o valoare de peste 14.000 lei.

Articole asemănătoare

Ar fi împlinit 62 de ani

Postat de - 26 aprilie, 2020 0
FacebookTwitterExistă oameni discreți, cu adevărat. Și în viață și după aceea. Astăzi, 26 aprilie, prietenul și binefăcătorul nostru, Dumitru (Mitică)…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *