În coordonarea Primăriei, zeci de voluntari din Râmnicu Vâlcea sunt pregătiţi să-i ajute pe vârstnicii din municipiu să-şi facă cumpărăturile de bază

348 0

Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei municipiului Râmnicu Vâlcea a centralizat propunerile venite din partea mai multor asociaţii sau voluntari şi a stabilit o modalitate prin care aceştia – în baza unei acreditări şi a unor ecusoane eliberate de municipalitate – pot veni în sprijinul vârstnicilor, pentru a-i ajuta să-şi facă unele cumpărături de bază fără a fi nevoiţi să iasă din casă.

În acest sens, s-au pus la dispoziţie două numere de telefon – 0787.371.735 şi 0787.823.067 – apelabile de luni până vineri, în intervalul orar 08.00 – 14.00; persoanele în vârstă pot suna la aceste numere unde vor furniza datele personale (nume, adresă, număr de telefon) şi vor fi anunţate care este asociaţia ce urmează să îi contacteze. Ulterior, persoana va fi sunată de către un voluntar din partea respectivei asociaţii, împreună cu care va detalia necesităţile pentru care a cerut acest sprijin: tipul produselor, cantitatea, adresa de livrare, modalitatea de plată etc. Circuitul se va încheia după ce asociaţia sau voluntarul implicaţi raportează către Primărie finalizarea procesului.

Persoanele care doresc să apeleze la acest tip de sprijin trebuie să respecte trei condiţii: 1. vor suporta integral valoarea produselor achiziţionate; 2. aprovizionarea se poate face o dată pe săptămână; 3. produsele vor fi achiziţionate de la un singur magazin. La elaborarea acestei proceduri – stabilită în temeiul Hotărârii Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă nr. 4/23.03.2020 – s-a avut în vedere eliminarea oricărui pericol ca persoanele vulnerabile din municipiu să fie înşelate sau chiar să devină victime ale unor acte violente sub pretextul derulării unor astfel de acţiuni de voluntariat.

 

• • •

 

Sute de scări din municipiu au deja montate covoraşele dezinfectante şi pulverizatoarele pentru dezinfecţia mâinilor. Acţiunea se va finaliza săptămâna viitoare

 

În urma unei acţiuni susţinute care a debutat luni, 6 aprilie, aproximativ 500 de scări de bloc din municipiu au primit deja covoraşe dezinfectante şi pulverizatoare cu dezinfectant de mâini, care au fost luate în primire de reprezentanţii asociaţiilor de proprietari şi montate la intrările în imobile. Acelaşi pachet – format din covoraş din buret, tavă în care acesta se amplasează, pastile de cloramină, bidon pentru prepararea soluţiei dezinfectante pentru covoraş, sticlă cu dezinfectant pentru mâini, colier de montare în perete şi cap pulverizator – a fost distribuit şi mai multor instituţii publice din municipiu. Se estimează că întreaga acţiune – care vizează peste 2.000 de scări de blocuri din Râmnicu Vâlcea – se va încheia până la finele săptămânii viitoare.

 

 

Biroul de Presă

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *