Venit minim garantat? O glumă!

845 0

Intelectualul numărul 1.

Gargara cu automatizarea și roboții ce înlocuiesc în câțiva ani oamenii e de pe vremea când eram copil. În timpul lui Obama SUA au pierdut 200000 de slujbe în domeniul manufacturier. „Experții” spuneau că sunt pierdute pentru totdeauna. Dupa nici 6 luni de mandat, Trump le-a adus înapoi. „Secretul” succesului e binecunoscut: tăieri de reglementări aiurea, tăieri de taxe și concedierea a cât mai multi bugetari posibil. Sau măcar neînlocuirea celor ce ies la pensie. Și tot așa s-a ajuns în timp scurt la un execednt de 7 milioane de locuri de muncă. Asta în țara cu cel mai mare număr de roboți din lume, respectiv cu cea mai mare densitate de roboți din lume. Somajul poate fi sub 3.5% și gradul de ocupare al persoanelor dintre 18 și 65 de ani de peste 70%.

Intelectualul numărul 2.

Piața muncii se transformă nu seacă. Povestea cu dispariția ei e o invenție socialistă. Faptul că ele într-adevăr dispar în Europa se datorează exact politicilor sociale ce omoară orice afacere și orice forma de creativitate.

Intelectualul numarul 3.

Marea problema a venitului minim garantat e că nimeni nu va dori să te plătească. În final, cei ce fac bani și trebuie să te ducă în cârca vor pleca în alte părți iar societățile cu venit minim garantat vor intra în colaps. Este exact experiența sistemului comunist care era până la urma o societate cu venit minim garantat.

Curierul de Râmnic

Articole asemănătoare

Nicolae Paulescu

Postat de - 19 iulie, 2021 0
FacebookTwitterNicolae Paulescu (8 noiembrie 1869, Bucureşti – 19 iulie 1931, Bucureşti) a făcut o descoperire epocală – insulina, care a…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *