Încă cel puțin 10 zile toride de azi înainte

458 0

Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă avertizare Cod portocaliu de caniculă, valabilă în 8 județe și în Capitală de vineri, de la ora 10, până duminică. Tot în acest interval alte 25 de județe se vor afla sub avertizare Cod galben.

Potrivit ANM, sunt vizate de avertizarea Cod portocaliu județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ilfov, Municipiul București și sudul județului Caraș-Severin.

Meteorologii susțin că valul de căldură va persista și în prima parte a săptămânii viitoare în regiunile sudice și sud-estice, unde disconfortul termic se va menține deosebit de accentuat.

De asemenea, vineri, între orele 13.00 și 21.00, în zona Carpaților Meridionali și de Curbură este Cod galben. Conform meteorologilor, în aceste zone vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii, local averse ce vor avea și caracter torențial și, izolat, grindină. Cantiățile de apă vor depăși 25-40 l/mp.

Râmnicu Vâlcea – temperaturile prognozate pentru azi și zilele următoare oscilează de la 33 la 36 de grade Celsius, cu maximum, duminică, de 37 și o oarecare răcorire vinerea viitoare, însă,schimbări pot intervene de la o zi la alta.

K.R

 

 

Articole asemănătoare

O floare și un zâmbet

Postat de - 9 martie, 2020 0
FacebookTwitterDe Ziua Internațională a Femeii, jandarmii vâlceni au dorit să-si exprime recunoștința și aprecierea față de toate doamnele și domnișoarele,…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *