7800 de copii şi părinţi din mediul rural primesc pachete cu alimente, produse de igienă şi rechizite din partea World Vision România

655 0

 Pachetele au fost deja distribuite înainte de Paşti celor mai vulnerabile familii

 

  • World Vision România donează alimente, produse de igienă și rechizite pentru 7800 de copii şi părinţi din comunități din mediul rural, afectate de criza COVID-19
  • Valoarea totală a ajutoarelor oferite se ridică la peste 150.000 de euro
  • Înainte de sărbătorile de Paşti, Fundația a oferit deja pachete pentru 3800 de persoane

 

București, 16 aprilie 2020. Fundația World Vision România susține în această perioadă 7800 de copii şi părinţi vulnerabili din 63 de comunități rurale aflate pe teritoriul a cinci județe (Cluj, Dolj, Ialomița, Vâlcea, Iași și Vaslui), oferindu-le pachete cu alimente de bază, articole de igienă și rechizite. Valoarea totală a acestor donații se ridică la peste 150.000 de euro, iar inițiativa se înscrie în seria intervențiilor de urgență pe care Fundația World Vision România le-a desfășurat de fiecare dată când a fost nevoie de o astfel de acţiune pe plan local.

Odată cu măsurile de restricție impuse de epidemia de COVID-19, sărăcia de la sate nu mai este pur și simplu o problemă socială. Multe familii din mediul rural își pun în acest moment problema supraviețuirii. Puținele locuri de muncă existente, majoritatea de zilieri, fie au dispărut deja, fie sunt din ce în ce mai puţine. Pandemia îi afectează cel mai acut pe cei mai vulnerabili – familiile sărace, cu copii orfani sau părinți emigrați, comunitățile defavorizate și locuitorii satelor izolate.

Cei 7800 de copii şi părinţi vor primi în total 2400 de pachete cu alimente esențiale, fiecare dintre acestea conținând pachete de făină, mălai, paste și conserve de carne, cutii de sos de roșii, 6 sticle de ulei și 3 pungi de orez. De asemenea, beneficiarii vor primi 2100 de pachete cu articole de igienă: săpun lichid, clor, săpun solid, detergent de rufe, șervețele umede, șampon, pastă de dinți, alcool medicinal și soluție dezinfectantă. În plus, copiii nevoiaşi urmează să primească 1.100 de pachete de rechizite, constând fiecare în câte 3 blocuri de desen, 5 caiete dictando, 5 caiete de matematică și 5 caiete tip I si II, creioane colorate, carioci, câte 10 pixuri, acuarele și pensule.

 

World Vision România a distribuit deja pachete de ajutor pentru 3800 dintre cele mai vulnerabile persoane înainte de sărbătorile de Paşti.

“Ne-aţi readus speranţa că lucrurile o să fie mai bune. Suntem o familie cu 6 copii şi trăim din creşterea animalelor. Până la restricţii mergeam la piaţă în oraş unde vindeam brânză şi lapte. Acum am rămas fără niciun venit. Aveam mare nevoie de alimente pentru copii, dar şi de săpun şi detergent.  În satul nostru nu este magazin, suntem aprope singuri, au mai ramas doar câteva familii,   comuna este la 7 km, iar pentru a cumpăra câte ceva trebuie să mergem până acolo. Mulţumim pentru grijă şi sfaturile date copiilor.” a spus Cristina, o mamă de 32 de ani din comuna Predeşti, judeţul Dolj.

World Vision România a desfășurat în ultimele săptămâni, în comunitățile în care activează organizația, şi o serie de acțiuni de informare cu privire la epidemia de COVID-19, riscurile infecției și măsurile necesare pentru a ne proteja. Peste 7.250 de părinţi şi copii din mediul rural au luat parte la această campanie.

“În familiile cu copii din mediul rural, riscul de sărăcie era de 42,5% în condițiile în care România nu se confrunta cu problema pandemiei. Această situație s-ar putea înrăutăți în lunile care urmează. Proiectele World Vision România le asigură cele necesare familiilor și copiilor ce trăiesc într-unele dintre cele mai sărace comune și sate, în aceste momente în care singura sursă de venit, pentru mulţi, sunt ajutoarele sociale. Acești oameni și copiii lor au și vor avea în continuare nevoie de tot ajutorul pe care îl putem da.”, a declarat Mihaela Nabăr, director executiv al Fundaţiei World Vision România.

Astfel, încă de la începutul pandemiei de coronavirus, World Vision Românnia a lansat o campanie de strângere de fonduri pentru a interveni de urgenţă cu ajutorul necesar  pentru cei peste 14.000 de copiii şi 7.000 de familii care fac parte din programele sale. Este în continuare mare nevoie de donaţii pentru familiile de la sate, iar aici se poate dona:

https://worldvision.ro/implica-te/proiecte-fundraising/coronavirus/?utm_source=presa&utm_medium=comunicat&utm_campaign=covid.

Despre World Vision România

World Vision România este o organizaţie care desfaşoară programe de intervenţie umanitară de urgenţă, dezvoltare şi advocacy, punând în centrul activității sale bunăstarea copilului. Organizaţia se concentrează asupra muncii cu copiii, familiile şi comunităţile, în scopul depăşirii sărăciei şi nedreptăţii. Fundaţia lucrează cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasă, etnie sau gen.

World Vision România face parte din parteneriatul World Vision International prezent în aproape 100 de ţări din întreaga lume. În 30 de ani de prezenţă în România, am ajutat peste 500.000 de copii şi adulţi, în aproape 400 de comunităţi din 8 judeţe.  

 World Vision România crede în dreptul la şanse egale pentru copiii de la sate şi de la oraş şi de aceea în comunităţile rurale unde este prezentă desfăşoară programe de dezvoltare comunitară pe termen lung  cu focus pe educaţie şi reducera abandonului şcolar, sănătate şi protecţia copilului, agricultură şi dezvoltare rurală, angajament civic şi creştin. Copiilor li se facilitează astfel accesul la condiţii de viaţă mai bune prin dezvoltarea durabilă a comunităţii în care trăiesc. Prin proiectele noastre, ne concentrăm pe transformarea comunităţilor şi membrilor acestora pentru a realiza o viaţa implinită pentru fiecare copil.

www.worldvision.ro, http://www.facebook.com/WorldVisionRomania,

http://blog.worldvision.ro/

Articole asemănătoare

Sfinții Trei Ierarhi

Postat de - 31 ianuarie, 2021 0
FacebookTwitter30 Ianuarie   Sfinții Trei Ierarhi au urcat pe înalta treaptă a arhieriei și credinței creștine odată cu darul ”tălmăcirii”…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *