Ambasadoarea Romaniei la Madrid despre situatia romanilor din Spania: “o lectie dura pentru cei care au lucrat la negru!”

585 0

Romanii rezidenti in Spania nu s-au intors masiv in tara, nu s-a produs un exod, asa ca numarul celor inregistrati de ambasada in decembrie 2019, adica 1.070.000, nu s-a modificat semnificativ, spune ambasadoarea Romaniei la Madrid, Gabriela Dancau, într-un interviu pentru www.ziare.com, preluat de Romanian Global News.
Intr-un interviu pentru Ziare.com, dna Dancau a adus vesti bune din Spania, unde 40% dintre persoanele infectate s-au vindecat si incepe sa se vada iesirea din criza sanitara.
Iata principalele declaratii:

  • Starea de urgenta a fost prelungita pana la 9 mai a.c. Anumite activitati au fost deja reluate. S-au impartit masti de protectie si manusi in statiile de metrou, in gari etc.
  • Cetatenii romani au la dispozitie mai multe numere de telefon mobil pentru situatii de urgenta 24/7, adrese de e-mail dedicate.
  • Ne asigura ca drepturile cetatenilor romani sunt respectate, ca lucratorii romani nu sunt discriminati, inclusiv cu privire la conditiile sanitare.
  • Au existat doua cazuri confirmate de coronavirus in ambasada.
  • Previziunile arata cresterea somajului in Spania pana la pana la 21,7%. In directia sectorului agricol exista o cerere foarte mare de forta de munca.
  • Statul spaniol asigura insa o plasa de siguranta pentru toti cei care au lucrat cu contracte de munca legale.
  • Spania analizeaza posibilitatea introducerii unui venit minim garantat pentru cetatenii spanioli si pentru cei straini care au rezidenta legala in Spania si au contribuit la sistemul de asigurari sociale.
  • Efectele economice ale crizei sanitare sunt o lectie dura pentru toti cei care au lucrat la negru.
    Interviul integral aici: http://www.ziare.com/stiri/coronavirus/ambasadoarea-romaniei-la-madrid-despre-situatia-romanilor-din-spania-o-lectie-dura-pentru-cei-care-au-lucrat-la-negru-interviu-1608332

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *