Se pregătește de Olimpiadă în fața blocului!

586 0

Cosmin Gîrleanu, primul boxer român calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, face în fiecare zi antrenamente în parcarea imobilului unde locuiește. Colegul său de la națională, Cristi Filip, se antrenează pe munte.

Boxerii din lotul national al României nu au renunțat la antrenamente nici de Paște! Pentru a nu risca să depășească kilogramele permise categoriei lor, sportivii nu au facut excese la ouă și cozonac!

Și, ca să fie siguri că nu pun niciun gram pe ei, băieții au continuat să facă două antrenamente pe zi, așa cum s-au pregătit de când stau în izolare.

Cosmin Gîrleanu, primul boxer român calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2021, face sport în fața blocului.

 Ne aflăm într-o situație dificilă și noi, sportivii. De când am venit de la Londra, stau acasă și încerc să îmi urmez programul și sper să trecem cât mai repede peste tot ce se întâmplă“ – Cosmin Gîrleanu, primul boxer român calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2021.

Filip se antrenază pe munte

Colegul său de la lotul national de box, Cristi Filip, când nu se antrenează în curtea casei, se pregătește pe munte.  Daniel Burciu, un alt component al echipei ”tricolore” și-a adus în curtea părinților sacul de box.

Eu încerc să îmi urmez antrenamentele fizice pentru a rămâne în formă, mă antrenez de doua ori în fiecare zi și abia aștept să se termine tot, să revină la normal, pentru a-mi relua pregătirea pentru următoarele competiții. În restul timpului, mi-l ocup cu cititul, gătitul și chiar grădinăritul. Încerc să mă bucur de momentele cu cei dragi. Împreună putem să învingem acest moment dificil printr-un lucru cât mai simplu: să stam în casă! Stați în casă! “ – Cristi Filip, component al lotului national masculin de box.

E din ce în ce mai greu dar nu avem ce să facem! Încerc să urmez programul de antrenamente, câte doua în fiecare zi și să îmi țin mintea cât mai ocupată. Abia aștept să se termine și să merg din nou la concursuri” – Daniel Burciu, component al lotului național masculin de box.

Speranța boxului românesc la Tokyo

Cosmin Gîrleanu este multiplu campion national, vicecampion european de juniori și campion mondial de juniori în 2015. Este primul pugilist român calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2021. S-a întâmplat la Turneul Preolimpic de la Londra, din martie, la începutul Pandemiei de Coronavirus. Cosmin a urcat în ring exact în ultima seară înainte de întreruperea turneului.  Ceilalți boxeri Români mai au șanse să ajungă la Olimpiadă, dar vor trebui să treacă de un alt turneu preolimpic, cel de la Paris, stabilit inițial pentru luna mai fiind amânat din cauza Pandemiei de Coronavirus.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *