Larisa Iordache, primul trofeu de aur din postura de antrenor! 

522 0

Fosta mare gimnastă a României are succes și în noua carieră pe care o urmează de la începutul lui 2022.

La finalul anului trecut, Larisa a încheiat o carieră strălucitoare în sportul de performanță pe care l-a practicat de la 4 ani. Ea a trecut la următoarea etapă din viața ei profesională, cea de antrenor și este colegă la Clubul Dinamo cu foștii săi tehnicieni, Lăcrămioara și Cristi Moldovan.

„E foarte frumos să o avem pe Larisa alături de noi. Știe exact ce să facă. La concurs a fost lângă Anastasia, a încurajat-o. Și-a adus aminte de emoțiile pe care ea le avea în competiții și a știut exact ce să îi spună” – Lăcrămioara Moldovan, antrenoare CS Dinamo București.

După o carieră de 21 de ani ca sportivă, Larisa recunoaște că încă se obișnuiește cu noua ipostază în care se află.

„Am început să accept. Când intram în sala de gimnastică, mie îmi plăcea să fiu în centrul atenției, acum trebuie să stau un pic de o parte, pentru că sportivul pe care îl antrenăm este în atenție. E mai greu că sunt la început, abia m-am retras dar cu siguranță cred că mă voi obișnui și trebuie să accept această situație. La urma urmelor există un final în orice pentru a avea un nou începu și cred că mă descurc cât de cât cred că e ok” – Larisa Iordache, antrenoare, CS Dinamo București.

La Ploiești, la Campionatul Național pe Echipe și Individual al Junioarelor III și II, au participat 150 de sportive cu vârste cuprinse între 9 și 12 ani. A fost pentru prima dată, după doi ani de restricții din cauza pandemiei de Coronavirus, când spectatorii au avut acces în sala de competiție. 12 cluburi din țară,  LPS Cetate Deva, CS Petrolul Ploiești, CSS 1 Timișoara, SCM Bacău, CS Farul Constanța, CSS Bârlad, CSM Arad, CSM Onești, CS Dinamo București, Steaua București, CSS Focșani și CSS Viitorul Cluj, și-au înscris în competiție sportivele, iar eleva Larisei a fost cea mai bună dintre toate la grupa ei de vârstă.

Anastasia, fetița de 9 ani pe care ea și Lăcrămioara Moldovan o pregătesc, a câștigat aurul la individual compus.

„ Când mă uit la ea, mă văd pe mine mică. Categoric are calități și talent nativ. Este foarte serioasă, muncește extrem de mult la antrenamente și îi place ceea ce face. Am avut emoții, e normal pentru că îți dorești ca gimnasta pe care o pregătești să facă foarte bine exercițile” – Larisa Iordache, antrenoare, CS Dinamo București.

Anastasia are 9 ani și a început gimnastica la 5.

 „La primul meu concurs a fost foarte bine, credeam că va fi mai rău, dar n-am descurcat. Sunt bună la paralele” – Anastasia Stancu, medalie de aur la individual compus, la Campionatul Național pe Echipe și Individual al Junioarelor III și II.

Micuța sportivă, care se antrenează câte 4 ore și jumătate în fiecare zi, are un vis și un idol în gimnastică.

„Vreau să ajung la Olimpiadă cum a făcut și Larisa. Ea este modelul meu” – Anastasia Stancu, medalie de aur la individual compus, la Campionatul Național pe Echipe și Individual al Junioarelor III și II.

România merge cu 12 gimnaste la cel mai important concurs din Italia

Între 9 și 10 aprilie, la Jesolo, în Italia, va avea loc una dintre cele mai importante competiții internaționale de gimnastică feminină, la care vor participa cele mai importante țări din lume, mai puțin Rusia și China. România va fi reprezentată de 12 gimnaste, 6 senioare, Ana Maria Bărbosu, Maria Ceplinschi, Ioana Stănciulescu, Silviana Sfiringu, Andreea Preda și Bianca Dorobanțu și 6 junioare, Amalia Ghigoarță, Teodora Stoian, Ella Oprea, Crina Tudor, Sabrina Voinea Maneca și Amalia Puflea.

Cele 12 au fost alese să reprezinte România după o verificare care a avut loc la Deva, la finalul lunii martie, la care au participat și senioarele Antonia Duță, Luiza Popa, Iulia Trestaianu și junioarele, Maria Broască, Raisa Chivu, Iulia Dutceac, Miruna Botez, Erica Gogoașe, Adina Crișan și Ioana Danciu.

La Deva au fost prezenți și coregrafii olandezi Patrick Kien și Daymon Jones. Cei doi au venit să puncteze care sunt cerințele la bârnă în concursurile internaționale și să lucreze alături de gimnaste la acest aparat așa cum au făcut-o și în luna februarie la Izvorani, când au lucrat împreună solul fetelor.

Pe 7 aprilie gimnastele vor pleca în Italia, acolo unde vor fi însoțite de antrenorii, Lucian Sandu, Gina Gogean, Cristian Moldovan, Florin Uzum, Ramona Micu și Camelia Voinea, kinetoterapeutul Constantin Avramescu. La competiția de la Jesolo, România va fi reprezentată și de arbitrele Liliana Cosma și Silvia Stroescu.

Ioana Stănciulescu și-a făcut încălzirea” la Cupa Mondială de la Baku

Ioana Stănciulescu, vicecampioana europeană de la Mersin din 2021, a revenit în competițiile internaționale. La finalul săptămânii trecute, Ioana a participat alături de colega ei Antonia Duță și de doi dintre componenții lotului național de gimnastică masculină, Rafael Szabo și Emilian Neagu, la Cupa Mondială de la Baku.

Debutantă la Cupa Mondială, Ioana s-a calificat în trei dintre finale, la sărituri, unde s-a clasat pe locul 6, la paralele unde a ocupat locul 7 și  la bârnă, aparat unde s-a clasat pe locul 5. Antonia Duță s-a calificat în finala de la sol, unde a fost la un pas de podium. Tânăra gimnastă a ocupat locul 4, la o diferență de 0.0033 puncte, de medalia de bronz.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *