Cum și pentru cine proiectăm orașele? Actualizarea Planului Urbanistic General (P.U.G.) al Municipiului Râmnicu Vâlcea

405 0

Cum și pentru cine proiectăm orașele? În opinia mea este întrebarea pe care ar trebui să și-o pună toți cei care lucrează în administrația publică locală și are un singur răspuns: „Pentru locuitorii lor!”

De aceea, firma ROZUA Asociați , care a fost desemnată câștigătoarea procedurii de licitație publică pentru atribuirea contractului de proiectare ce are ca scop Actualizarea Planului Urbanistic General (P.U.G) al Municipiului Râmnicu Vâlcea, ne invită să ne exprimăm opinia pentru planificarea următorilor zece ani de dezvoltare urbană în orașul nostru.

Consultarea publică face parte din elaborarea documentațiilor de urbanism și poate genera schimbări reale în strategiile de planificare urbană, ne asigură inițiatorii studiului.

Proiectul, realizat de ROZUA, în asociere cu DAEDALUS Proiect și Graphein, se află în Etapa 1 din 5, respectiv Forma sintetizată şi diagnoza P.U.G. aflat în vigoare, studiile de fundamentare, sinteza studiilor de fundamentare, diagnosticul general şi cel prospectiv, conceptul de dezvoltare a Zonei Metropolitane Râmnicu Vâlcea şi viabilitatea financiară.

Suntem invitați să completăm un chestionar simplu și intuitiv ce poate fi găsit AICI

A fost adăugată o hartă a cartierelor pentru ca noi, cei care locuim în oraș, să avem o cât mai bună înțelegere și reprezentare și să identificăm locurile copilăriei  în acord cu evidențele autorităților locale.

Răspunsurile noastre vor ajuta echipa de specialişti urbanişti care se ocupă de actualizarea PLANULUI URBANISTIC GENERAL al Municipiului Râmnicu Vâlcea să identifice problemele, pentru a putea formula propuneri care să servească, în mod autentic, dezvoltării comunității

Este un început bun, completarea chestionarului durează maxim opt minute, pe care cred  eu că le putem investi fiecare dintre noi pentru un oraș verde și incluziv, pentru ca rezultatele și acțiunile ce decurg din acestea să răspundă cât mai bine nevoilor comunității.

Mihaela Iliescu

Articole asemănătoare

Victor Ion Popa

Postat de - 30 martie, 2021 0
FacebookTwitterScriitor şi dramaturg, regizor de teatru şi publicist, Victor Ion Popa s-a născut la Bârlad, la 29 iulie 1895, potrivit…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *