Misiuni pentru prevenirea și combaterea criminalității pe perioada stării de urgență

520 0

CENTRUL JUDEȚEAN DE COORDONARE ȘI CONDUCERE A INTERVENȚIEI 

BULETIN INFORMATIV

 

Structurile Ministerului Afacerilor Interne de la nivelul județului Vâlcea au efectuat, în sistem integrat, în cele trei zile de la sfârșitul săptămânii trecute, 134 de misiuni pentru prevenirea și combaterea criminalității și pentru a se asigura că cetățenii respectă prevederile ordonanțelor militare în vigoare pe perioada stării de urgență.

În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 231 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea dipozițiilor din ordonanțele militare privind izolarea la domiciliu și restricțiile de circulație, valoarea totală a amenzilor din această perioadă ridicându-se la peste 350.000 de lei.

De asemenea, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice  au acționat în același interval de timp în scopul prevenirii și combaterii comerțului ilicit cu produse sau materiale de protecție specifice combaterii propagării noului coronavirus, precum și cu produse alimentare, fiind efectuate controale inopinate în municipiul Râmnicu Vâlcea, în orașul Brezoi și în comunele limitrofe. Au fost constatate cinci fapte contravenționale, toate incriminate de Legea nr. 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite, fiind aplicate sancțiuni contravenționale cu o valoare de peste 35.000 de lei.

În perioada 1-3 mai a.c., jandarmii vâlceni au efectuat 12 misiuni pentru însoțirea a 97 de autovehicule care au tranzitat județul, totodată, angajații Inspectoratului Județean de Jandarmi asigurând și măsurile de ordine publică în zona a șase centre de carantină din județ.

În ceea ce privește situația epidemiologică de la nivelul județului Vâlcea, conform datelor Direcției de Sănătate Publică, astăzi, 4 mai 2020, aceasta se prezintă astfel:

 

  • 201 persoane aflate în carantină instituționalizată;
  • 143 persoane aflate în izolare și monitorizare medicală la domiciliu, până în prezent  acestea neavând simptome specifice infecției cu COVID -19.
  • 22 de persoane confirmate cu noul coronavirsul, dintre care nouă declarate vindecate și externate și două decedate.

Menționăm că, în prezent, în unitățile sanitare din județ se află internate 11 persoane, starea lor de sănătate fiind staționară.

Articole asemănătoare

Informare Cancelarie Prefect

Postat de - 20 octombrie, 2020 0
FacebookTwitterMINISTERUL AFACERILOR   INTERNE INSTITUȚIA  PREFECTULUI – JUDEȚUL VÂLCEA CANCELARIE PREFECT  INFORMARE DE PRESĂ  Instituția Prefectului – Județul Vâlcea informează că,…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *