Din livadă, la un pas de Olimpiadă!

602 0

Claudia Nechita a fost aproape de calificarea la Jocurile Olimpice din Japonia, dar Pandemia de Coronavirus a oprit concursul de la Londra exact când pugilista mai avea un singur meci până să obțină biletul cel mare.

Deși au trecut aproape două luni de când a boxat ultima oară într-un concurs oficial, cel preolimpic, din martie, de la Londra, Claudia Nechita nu uită că dacă nu începea Pandemia de Coronavirus acum avea biletul de Tokyo în buzunar. Sportiva învinsese în primul meci, iar când să boxeze pentru calificare, turneul a fost suspendat.

De când a revenit în țară, Claudia este la Câmpulung unde și-a transformat livada din apropierea casei în loc pregătire. Pugilista se antrenează de două ori pe zi și visează la momentul în care se va întoarce în ringul de box! Și anul viitor promite că va fi la Olimpiada de la Tokyo!

 ”Aștept să se termine Pandemia să mă reîntorc în sala de box, unde mă simt cel mai bine. Să începem din nou să mergem la competiții și ca totul să revină la normal, să merg la turneul de calificare și să ajung la Olimpiadă. Sper ca după 15 mai să revenim la antrenamente, a fost foarte grea această perioadă. Am încercat să nu îmi ies din forma în care eram înainte de Pandemie, să nu fac nici un fel de excese alimentare și să mă antrenez de două ori pe zi” – Claudia Nechita, campioană națională la box, categoria 57 kg.

Este medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice Militare

Claudia Nechita este una dintre speranțele boxului românesc. Pugilista a pierdut șirul medaliilor pe care le-a câștigat, până la 27 de ani. Printre altele, este campioană națională la 57 kg, câștigătoare a Cupei României, a obținut locul trei la Campionatul Mondial de Tineret, medalia de bronz la Jocurile Olimpice Militare de la Wuhan în 2019, locul întâi în 2013 și 2018 la Centura de Aur, iar visul ei este să câștige o medalie Olimpiadă!

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *