Acțiuni IPJ Vâlcea

597 0

BĂRBAȚI CERCETAȚI PENTRU ÎNȘELĂCIUNE

  

La data de 21 aprilie a.c., un bărbat de 76 de ani, din municipiu Râmnicu Vâlcea a sesizat organele de poliție cu privire la faptul că, acesta a fost victima unei înșelăciuni.

 În fapt, în aceeași zi, acesta ar fi împrumutat suma de 2000 de lei, unor persoane de sex bărbătesc pe care nu le cunoștea, în schimbul unor bijuterii, urmând ca aceștia să-i restituie într-o perioadă scurtă de timp o sumă mai mare de bani, lucru care nu s-ar fi întâmplat.

La data de 09 mai a.c., în urma verificărilor efectuate de către polițiștii de investigații criminale s-a reușit identificarea a doi bărbați de 41 respectiv 42 de ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea, bănuiți de comiterea faptei.

 În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, în care se efectuează cercetări sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea.

 


 

 

ACȚIUNE PE LINIA PREVENIRII ȘI COMBATERII ÎNCĂLCĂRII REGIMULUI LEGAL DE VITEZĂ

 

 

Weekend-ul trecut polițiștii Serviciului Rutier au acționat pe drumurile de pe raza județului Vâlcea, cu echipamentele video de supraveghere a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor instalate pe autospeciale și cinemometrele portabile model TruCAM, pentru depistarea șoferilor care depășesc viteza legală.

Pe lângă acestea, au fost utilizate și aparatele etilotest și drugtest, pentru depistarea și sancționarea celor aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

  În urma activităților desfășurate și a neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 68 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea normelor regimului rutier, sancțiuni cu o valoare de peste 26.000 lei.

De asemenea, au fost reținute 29 de permise de conducere, 23 dintre acestea fiind reținute pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

 

Acțiunile de genul vor continua și în perioada următoare.

 


 

 

INFRACȚIUNI LA REGIMUL RUTIER

 

 

Au pus în pericol siguranța traficului rutier.

La data de 10 mai a.c., polițiștii Biroului Rutier al Poliției Municipiului Râmnicu Vâlcea au oprit pentru control, pe strada 1 Mai, un autoturism condus de un tânăr de 20 de ani.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o alcoolemie de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tânărul a fost condus la o unitate spitalicească în vederea recoltării a două probe biologice pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei, iar pe numele lui a fost întocmit un dosar penal.

 

La data de 09 mai a.c., polițiștii din cadrul Postului de Poliție Comunal Popești au oprit pentru control, pe raza comunei, un autoturism condus de un tânăr de 29 de ani, din comuna Oteșani.

În urma verificărilor efectuate polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu deține permis de conducere, iar autoturismul i-a fost încredințat de către soția sa, care se afla în autoturism în calitate de pasager.

De asemenea, în urma testării cu aparatul etilotest, conducătorului auto, i-a rezultat o alcoolemie de 0.12 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tânărul de 29 de ani s-a ales cu un dosar penal pentru conducerea unui autovehicul fără a deține permis de conducere, iar soția s-a ales cu un dosar penal pentru  încredințarea unui vehicul, pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice, unei persoane despre care știe că nu posedă permis de conducere sau este sub influența alcoolului ori a unor substanțe psihoactive.

Articole asemănătoare

Falsa impresie

Postat de - 25 august, 2020 0
FacebookTwitterLa început a fost Cuvântul, iar acesta a aparținut în exclusivitate bărbatului – „Ce te-aș f.., păpușă”, apoi „Îți arăt…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *