Consilierii locali PNL și USR PLUS: „Consiliului Local nu îi sunt puse la dispoziție documentele necesare avizării proiectelor de hotărâri.”

597 0

În data de 10.12.2020, la ora 19:03, consilierii locali Râmnicu Vâlcea au fost anunțați printr-un mesaj telefonic că sunt convocați de către primar la ședința ordinară a Consiliului Local în data de 16.12.2020, fără să le fie puse la dispoziție documentațiile necesare care stau la baza legalității deciziilor ce sunt necesar a fi luate de către comisiile de specialitate.

Membrii Alianței pentru Râmnic au declarat că prin acest lucru se dorește perturbarea mediului de lucru și împiedicarea funcționării Consiliului Local al Municipiului Râmnicu Vâlcea.

„Fără documentele necesare, comisiile de specialitate nu pot da un aviz în cunoștință de cauză. Cum poți da un aviz, fără să cunoști toate informațiile necesare? Nu este prima dată când se întâmplă acest lucru. Se încearcă blocarea Consiliului Local prin lipsa transparenței și a comunicării în timp util a documentelor necesare. Tocmai din acest motiv, președinții comisiilor de specialitate, membri ai Alianției pentru Râmnic, au solicitat Serviciului Adminitrație Publică, Reglementări și Arhivă din cadrul Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea documentele necesare pentru avizarea proiectelor de hotărâri de pe ordinea de zi a ședinței din 16.12.2020.”, a declarat viceprimarul municipiului, Virgil Pîrvulescu.

„Avem nevoie de o conlucrare eficientă între executivul și legislativul local, nu de piedici care să afecteze buna desfășurare a activității primăriei și a entităților aferente. Consilierii Alianței pentru Râmnic nu își pot asuma decizii, fără a avea la dispoziție toate informațiile. Reprezentăm interesele râmnicenilor și trebuie să votăm în cunoștință de cauză, nu pe informațiile minimale trimise din partea aparatului de specialitate al primarului.”, a declarat viceprimarul municipiului, Andrei Gheorghiu.

Printre punctele de pe ordinea de zi pentru care consilierii PNL și USR PLUS au solicitat documentația necesară se numără: rectificarea bugetului SCM, pentru care Alianța pentru Râmnic a solicitat contractele pentru activitate sportivă încheiate la nivelul clublui, ștatele pentru salarii, evidențele contabile ale cheltuielilor cu publicitatea, evidențele cheltuielilor cu deplasările, cheltuielile pentru chirii, situația veniturilor și balanța analitică și sintetică întocmită la sfârșitul lunii noiembrie pentru activitatea clubului din anul 2020.

În ceea ce privește plata cotizației către ADI Apă și ADI Salubrizare, consilierii locali PNL și USR PLUS au solicitat înaintarea rapoartelor de activitate a reprezentanților legali care au făcut parte din AGA la cele două asociații pentru perioada 2016-2020, cuantumul cotizației anuale aprobate, dovada achitării acesteia, precum și efectul pe care participarea municipiului în cadrul celor două organizații l-a avut asupra râmnicenilor.

Primarul a introdus pe ordinea de zi și un proiect privind rectificarea bugetului local și al listei de investiții. Alianța pentru Râmnic a punctat o problemă foarte importantă în acest sens. Având în vedere că mai sunt doar două săptămâni din acest an, suma de 1.800.000 de lei de la UE nu ar mai putea fi încasată, potrivit consilierilor locali de dreapta. Astfel, aceștia solicită un angajament scris al reprezentantului Direcției Economico – Financiare prin care acesta să-și asume că sumele vor fi încasate până la sfârșitul anului 2020, așa cum a fost stabilit, iar în caz contrar să răspundă sub aspect administrativ.

În documentul de mai jos puteți vizualiza adresa trimisă de către președinții comisiilor de specialitate ale Consiliui Local Râmnicu Vâlcea și toate solicitările pe care aceștia le-au făcut cu privire la documentația necesară pentru ședința ordinară de mâine, 16.12.2020.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *