Hramul Parohiei Ortodoxe Române din Sanremo

853 0

Luni 11 mai la pomenirea Sfinților întocmai cu apostolii Chiril și Metodiu la Parohia românească din Sanremo s-a slujit Sfânta și dumnezeiasca Liturghie, transmite Romanian Global News.
Acești sfinți au fost aleși încă de la început ca ocrotitori ai parohiei și model misionar potrivit, atât pentru locația aspra din Riviera italiană cat şi în conformitate cu caracterul dificil al locuitorilor din zonă. Ligurii încă din vremea antichității erau cunoscuți ca fiind o populație extrem de refractară motiv pentru care au fost printre puținele triburi din Peninsula italică ce nu au putut fi asimilate social de către Imperiul Roman. Totuși creștinismul pătrunde în Matuția (vechea denumire a Rivierei occidentale) prin misiunea Sfântului Sir şi a Sfântului Romulus-care a dat apoi denumirea locului: San Remü, azi Sanremo. Pe fondul asperităților locale ce se resimt puternic în această zonă, iată se adaugă și prezența duhovnicească a Bisericii Ortodoxe în cadrul comunității românești în anul 2008.
La vremea aceea creștinii ortodocși români erau păstoriți de către părintele Sorin Constantin Filip de la parohia Genova care a dat impulsul spre a se forma un nucleu duhovnicesc și la Sanremo. Din acel moment prezența și lucrarea spirituală sub acoperișul bisericii noastre și în teritoriu, a reflectat modelul inspirat de Sfinții noștri Chiril și Metodiu.
Cu recunoștință și mulțumire s-a celebrat Sfânta Liturghie a hramului- fără credincioși ,însă adăugând nădejdea că pe data de 24 mai vom fi din nou împreună în rugăciune!

ROMANIAN GLOBAL NEWS

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *