Daniel Ioniță: Donația noastră de medicamente a fost una oportună și necesară. România va mai fi în măsură să ajute cetățenii R.Moldova

166 0

Asistența donată de România conține materiale necesare spitalelor din R. Moldova pentru următoarele două-trei luni în lupta cu COVID-19, susține ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, transmite Radio Chișinău, preluat de Romanian Global News.
El a comunicat într-un interviu pentru Radio Chișinău că s-a ținut cont de solicitările autorităților în acest sens: „Donația noastră de medicamente a fost una oportună și necesară pentru că ne-am uitat foarte atent în listele, solicitările transmise de autoritățile R. Moldova, atât pe canale bilaterale, cât și internaționale, și am încercat să punem în cele 20 de camioane exact acele materiale care sunt necesare tuturor spitalelor din R. Moldova, din toate raionale, acele materiale de protecție a personalului medical, care să ajungă pentru următoarele 2-3 luni, ținând cont de dinamica actuală a cazurilor de COVID. Prim-ministrul Ludovic Orban chiar declara recent că dacă mai este nevoie de ajutoare, România va mai fi în măsură să ajute cetățenii R. Moldova. Suntem împreună în această situație nemaivăzută până acum. Această criză poate fi depășită doar prin solidaritate și empatie, împreună să fim în continuare pentru sănătate și împreună să reușim să depășim această situație”, a declarat ambasadroul României la Chișinău.

Romanian Global News

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *