Români aduși în Spania pentru a fi sclavi pe plantaţii! Poliția Română ce face?

627 0

O organizaţie criminală formată din români a fost destructurată de poliția din Spania. Traficanții explotau mai mulţi români la munci agricole în diferite oraşe din provincia spaniolă Valladolid. Victimele erau bătute și abuzate în diferite forme, lucrând zilnic câte 12 ore fără pauze sau zile libere şi fiind cazaţi mai mulți într-o cameră, o parte dintre ei dintre ei dormind pe podea, transmite Romanian Global News.

„Erau oameni vulnerabili cu un nivel de educaţie scăzut, o situaţie economică foarte precară şi care nu cunoşteau deloc limba şi legislaţia spaniolă” a declarat politia spaniolă.
„Nu ştiau dacă sunt înregistraţi la Securitatea Socială, nu aveau dreptul la concedii sau zile libere şi salariul lor era de 5,50 euro pe oră, bani pe care de obicei nu îi primeau”, au mai declarat poliţiştii din Spania
Pentru a nu fi prinşi de poliţie, românii care activau în organizaţia criminală au deschis mai multe conturi în bănci pe numele victimelor şi falsificau documente şi carnete de conducere.
Operaţiunea Poliției spanilole s-a încheiat cu arestarea traficanţilor de persoane (zece cetăţeni români şi o femeie originară din Honduras), precum şi cu eliberarea celor nouă muncitori români exploataţi de aceştia. În timpul raidului organizat de poliţie, anchetatorii au sechestrat suma de 22.180 de euro în numerar şi cinci autoturisme deţinute de membrii organizaţiei criminale.

Romanian Global News

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *