Conform datelor transmise de către Direcția de Sănătate Publică, până astăzi, 19 mai a.c., pe teritoriul județului Vâlcea, au fost confirmate 27 de cazuri de persoane infectate cu COVID-19 (coronavirus)

533 0

CENTRUL JUDEȚEAN DE COORDONARE ȘI CONDUCERE A INTERVENȚIEI 

INFORMARE DE PRESĂ

 

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 23 au fost declarate vindecate și au fost externate din unitățile spitalicești, o persoană se află internată într-un spital din alt județ, iar alte două persoane au decedat.

În prezent, în secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Vâlcea este   internat un singur pacient confirmat cu noul coronavirus, a cărui stare de sănătate este stabilă, prezentând forme ușoare de boală.

De asemenea, în prezent, pe teritoriul județului, se află în izolare la domiciliu 644 de persoane, dintre care 196 de persoane au intrat în ultimele 24 de ore. Alte 201 persoane se află în carantină instituționalizată în centre de pe teritoriul județului.

În ultimele 24 de ore, polițiștii vâlcenii acționat în sistem integrat, împreună cu celelelate structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, desfășurând în acest interval de timp, 46 de misiuni specifice, obiectivul acestor acțiuni fiind, în principal, de informare a cetățenilor cu privire la noile reguli dispuse pentru perioada stării de alertă.

Vă reamintim că, la nivelul Direcției de Sănătate Publică Vâlcea funcționează o linie telefonică de urgență, 0758 061 438, care are program de funcționare permanent, unde cetățenii pot obține informații utile pentru prevenirea și combaterea COVID-19.

De asemenea, pentru recomandări și alte informații, cetățenii pot apela și la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. Cetățenii români aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.

Articole asemănătoare

Luna mai este luna promovării economiei sociale 2020

Postat de - 13 mai, 2020 0
FacebookTwitterComunicat de presă                                                                               Luna mai este luna promovării economiei sociale şi este dedicată organizării diferitelor evenimente sau acţiuni…

Informare DSP Vâlcea

Postat de - 21 martie, 2020 0
FacebookTwitterINFORMARE  DE PRESA La momentul actual la nivelul județului Vâlcea există un număr de 639 persoane în izolare la domiciliu…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *