Proteste la nivel național în Germania și Spania. Mii de oameni au manifestat în mai multe orașe împotriva carantinei. „Opriți nebunia corona!”

535 0

Poliția germană a arestat sâmbătă circa 60 de protestatari care au luat parte la mai multe manifestații desfășurate la Berlin împotriva restricțiilor instituite pentru combaterea epidemiei de COVID-19, potrivit ziarului Tagesspiegel, citat de Reuters și preluat de Romanian Global News.

Incidente au avut loc și în timpul protestului de la Hamburg, unde poliția a folosit tunuri cu apă pentru a dispersa manifestanții. Protestul anti-izolare a primit undă verde de la autorități după ce organizatorii au convenit să limiteze numărul de participanți la 750, în loc de 3.500-4.000, așa cum au solicitat inițial. Curtea Administrativă din Hamburg a hotărât să limiteze numărul celor care s-ar putea alătura mitingului, astfel încât poliția să poată pune în aplicare regulile de distanțare socială. Manifestanții au respectat distanțarea socială, scandând lozinci precum: „Dreptul la distanțare în loc de interzicerea contactelor”, „Teste accesibile gratuite pentru toată lumea, în loc de carantină pentru toată lumea” și „Opriți nebunia corona!”.
Printre protestatari se numără cei care acuză guvernul că a inventat virusul pentru a impune condiții asemănătoare dictaturilor. Furia lor este concentrată asupra tuturor, de la cancelarul Angela Merkel și la ministrul Sănătății,, Jens Spahn, până la virologii și epidemiologii care îi sfătuiesc pe politicieni. Miliardarul american Bill Gates, fondatorul Microsoft, este înfățișat la manifestații ca o figură satanică, acuzat de inginerii în sistemul de sănătate pentru a obține dominația la nivel mondial.

„De ce să stau închis în propria mea casă când numai 8.000 de oameni au murit din cauza acestui virus?”, spune Artur Schwarz, un participant la un miting din Stuttgart. „Între timp, economia moare, iar vecinul meu nu a mai putut să-și viziteze soția într-un cămin de îngrijire timp de opt săptămâni. Este o crimă”

Unii manifestanți au purtat Steaua galbenă a lui David, asemănătoare cu ecusoanele de pânză pe care evreii au fost nevoiți să le poarte în timpul perioadei naziste, pentru a evidenția ceea ce ei consideră a fi stigmatizarea cu care se confruntă pentru că refuză să fie vaccinați cu un potențial vaccin împotriva virusului.
O teorie expusă în mod repetat la demonstrații este că un posibil program de vaccinare va fi folosit ca oportunitate pentru implantarea cipurilor, care vor fi folosite pentru a controla populația.

De asemenea, scrie presa britanică, normele de distanțare fizică impuse de autorități sunt definite de protestari drept un „Holocaust social”, afectând în special vârstnicii, scrie www.activenews.ro

Romanian Global News

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *