În ultimele 24 de ore, membrii echipajelor SMURD din cadrul I.S.U Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru gestionarea a 7 situaţii de urgenţă

569 0

BULETIN INFORMATIV

 

În ultimele 24 de ore, membrii echipajelor SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru gestionarea a 7 situaţii de urgenţă.

Echipajele au intervenit pentru: un stop cardio respirator, un traumatism, 4 diverse afecțiuni medicale, o asistență de persoane. După acordarea primului ajutor calificat, 6  pacienţi au fost transportaţi la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti pentru îngrijiri suplimentare.

Pacientei (o femeie în vârstă de 79 ani, din mun. Drăgășani)  cu stop cardio-respirator i s-au efectuat manevre de resuscitare însă,  din păcate, fără nici un rezultat, decesul acesteia fiind declarat de cadrul medical de pe ambulanţa SAJ Vâlcea.

În data de 26.05.2020, la ora 03.44, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism în localitatea Pietrari.

Până la stingerea incendiului, au ars circa 20 % din materialele combustibile ale compartimentului motor. Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este folosirea intenționată au unei surse de aprindere pentru generarea incendiului.

În aceeași zi, la ora 07.01, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit în localitatea Glăvile.

Până la stingerea incendiului, a ars funinginea de pe coșul de evacuare a fumului.

Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este  necurăţarea coşului de funingine.

Pentru prevenirea unor situaţii asemănătoare, trebuie respectate următoarele reguli:

  • coşurile de fum trebuie curăţate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;
  • verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;
  • coşurile de fum trebuie izolate termic faţă de elementele combustibile ale planşeului sau acoperişului (grinzi, astereală de lemn şi altele asemenea).

În ultimele 24 de ore, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au mai   intervenit pentru  alte 2 situații de urgență: una de sprijin S.A.J. pentru transportul unei persoane și o salvare de animale – 8 boboci de  rață sălbatica aflați într-o țeava de scurgere la Cimitirul Cetățuia,  din localitatea Rm. Vâlcea.

 

Compartimentul de Informare şi Relaţii Publice

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *