Andrei Arădoaie, la primul antrenament în sală după 75 de zile : “Gândul meu e doar la Tokyo!”

596 0

Unul dintre cei mai buni boxeri români a revenit în sala de antrenament după două luni și jumătate și trage tare să prindă calificarea la Jocurile Olimpice din Japonia din 2021.

S-a antrenat cum a putut în casă și în fața blocului, dar acum Andrei Arădoaie, campionul european la box la U 22, este un sportiv fericit! Pugilistul a revenit în sala de box împreună cu antrenorul său de la lotul național, Dumitru Dorobanțu

Este super să fiu din nou în sală alături de Maestru! E foarte bine! Putem să ne antrenăm împreună, acum suntem amândoi și ne punem pe treabă că avem de muncit mult” – Andrei Arădoaie, component al lotului național de box.

Chiar dacă mai sunt șase luni până la finalul acestui an, sportivul și-a pus deja dorința pentru 2021: să se întoarcă din Japonia cu o medalie olimpică!

Gândul meu este doar la Tokyo și la o medalie olimpică! Pentru asta muncesc și fac atâtea sacrificii!”  – Andrei Arădoaie, component al lotului național de box.

”Mi-a fost foarte greu să accept că s-a întrerupt tot din cauza Coronavirusului!”

Înainte să înceapă Pandemia, Andrei era Londra, la Turneul Preolimpic, unde se lupta pentru biletul de calificare la Olimpiada de la Tokyo.

Sportivul povestește că și-a revenit greu când a aflat că totul se va întrerupe din cauza Coronavirusului.

După Pandemie s-a ales și cu șapte kilograme în plus, dar nu își face probleme, le dă jos repede!

 ”Prima săptămână mi-a fost foarte greu sincer, pentru că am fost într-un vârf de pregătire foarte bun, am fost psihic, mental, fizic am fost din toate punctele de vedere foarte bine. Mi-a cam tăiat elanul. Din tot răul eu caut partea bună și încerc să mă concentrez mult mai mult pe calificare. Am pus și vreo șapte kilograme pe mine, dar nu îmi fac probleme, le dau imediat jos. Slăbesc foarte ușor” – Andrei Arădoaie, component al lotului național de box.

Pandemia a picat prost pentru că Andrei era într-o formă foarte bună, a avut un meci bun care i-a dat încredere și și-a arătat adevărata valoare. Dar să luăm și partea bună, mai avem un an de pregătire, se maturizează, se întărește și o luăm de la capăt și încercăm să ajungem la aceeași formă pe care am avut-o la Londra. După două luni și jumătate, în care s-a antrenat cum a putut, Andrei are aceeași atitudine și hotărâre de a merge la Tokyo” – Dumitru Dorobanțu, antrenor al lotului național de box.

Fratele său mai mare o antrenează pe celebra Adriana Lima

Pugilistul mai are doi frați boxeri, iar pasiunea pentru acest sport a prins-o la 8 ani de la fratele lor cel mare, Valentin.

În prezent, fratele cel  mijlociu, Eronim a trecut la profesioniști, locuiește la Miami și este antrenorul personal al Adrianei Lima, supermodelul brazilian, care a lucrat timp de 20 de ani la Victoria s Secret.

”Adriana Lima se antrenează la sală acolo și din vorbă în vorbă a început să o antreneze fratele meu. Este un băiat foarte norocos.  Vorbim cam de 3, 4 ori pe săptămână, în funcție de cum ne simțim amândoi, sunt momente în care eu îl sun , sunt momente în care el mă sună și îmi zice că de ce nu îl sun. Că eu sunt fratele mai mic. Și la el au fost grele ultimele luni, doar că la el în curtea casei unde stă , are o curte mai măricică și are și niște fiare și un sac” – Andrei Arădoaie, component al lotului național de box.

E plin de medalii

Pugilistul în vârstă de 24 de ani este speranța boxului românesc la o medalie olimpică. Cu doi frați care practicau boxul, Andrei Arădoaie a simțit gustul competiției încă din primii ani de sport.

 Tata încerca să ne motiveze și ne spunea: dacă veți câștiga meciul la puncte, vă dau 50 de lei, dacă veți câștiga înainte de limită vă dau 100 de lei. Eu tot timpul câștigam înainte de limită“ – Andrei Arădoaie , component al lotului național de box.

Andrei face box de la 8 ani, iar la 13 a ajuns la București, la clubul Dinamo, datorită antrenorului Dumitru Dorobanțu, care a văzut în puștiul de atunci campionul de astăzi.

Boxerul este printre altele, multiplu campion național, campion european la tineret, în 2015, campion european la U22, în 2017, în 2019 a obținut locul al doilea la Campionatul Uniunii Europene.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *