Donald Trump ia masuri împotriva violențelor din SUA

523 0

Iată ce tocmai a spus președintele Trump națiunii:

”Administrația mea este pe deplin angajat că pentru George și familia sa, dreptatea va fi servit. Nu va fi murit în zadar. Dar nu putem permite ca strigătele drepte ale protestatarilor pașnici să fie înecate de o gloată furioasă.

. . .

Oameni nevinovați au fost bătuți cu sălbăticie, ca tânărul din Dallas, Texas, care a fost lăsat să moară pe stradă. Sau femeia din nordul statului New York, atacată cu bestială de huligani periculoși. Proprietarii de afaceri mici și-au văzut visele distruse. Cei mai buni din New York au fost loviți în față cu cărămizi. Asistentele curajoase, care s-au luptat cu virusul, se tem să-și părăsească locuințele. O secție de poliție a fost invadată. Aici, în capitala națiunii, Memorialul Lincoln și Memorialul celui de-al Doilea Război Mondial au fost vandalizate. Una dintre cele mai istorice biserici ale noastre a fost incendiată. Un ofițer federal din California, un erou afro-american, a fost împușcat și ucis.”

”Acestea nu sunt acte de protest pașnic. Acestea sunt acte de teroare domestică”.

”Violența împotriva oricărui american nu va fi tolerată niciodată. În această seară, președintele Trump a anunțat acțiuni executive pentru a opri revoltele și pentru a restabili siguranța în orașele noastre.”

În primul rând, el a recomandat fiecărui guvernator să trimită Garda Națională și să stabilească o prezență copleșitoare a forțelor de ordine până când violența va fi înăbușită. În cazul în care un oraș sau stat refuză să ia măsuri, atunci armata SUA vor fi desfășurate.

Președintele a anunțat, de asemenea, o acțiune decisivă pentru protejarea Washingtonului, D.C., și a monumentelor noastre naționale prețuite. „În timp ce vorbim, trimit mii și mii de soldați înarmați, militari și ofițeri de poliție pentru a opri revoltele, jafurile, vandalismul, atacurile și distrugerea proprietății.”

Fiecare revoltator și instigator va fi urmărit penal în cea mai mare măsură a legii. Organizatorii violenței și terorii se vor confrunta cu pedepse penale îndelungate și severe.

„Iau aceste măsuri astăzi cu hotărâre fermă și cu o dragoste adevărată și pasională pentru țara noastră. De departe ne așteaptă cele mai mari zile.” (The White House)

 

https://twitter.com/WhiteHouse/status/1267587752490491904

La scurt timp după remarcile din Grădina Trandafirilor, Trump a mers la Biserica Episcopală Sf. Ioan, o biserică istorică din apropierea Casei Albe, care a fost parțial arsă în timpul revoltelor din weekend. ”Punem capăt revoltelor și nelegiuirii care s-au răspândit în toată țara noastră. O vom încheia acum”, a declarat președintele înainte de a pleca la biserică. (The White House)

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *