Eliza Samara, de la exercițiile cu robotul din sufragerie, la antrenamentul dur pe malul Mării Negre

590 0

Cea mai bună jucătoare de tenis de masă din România povestește cum au schimbat-o cele două luni în care s-a pregătit în casă, a alergat în jurul blocului, a slăbit și a văzut toate filmele de pe Netflix.

 Eliza Samara se simte din nou liberă, după ce mai bine de două luni a fost nevoită să se antreneze în casă cu un robot pe care îl numește prietenul ei.

Primele două săptămâni au trecut foarte repede dar după a început să devină rutină, monotonie și dacă am învățat ceva din această Pandemie a fost să mă pun la punct și să fiu mai ordonată în ceea ce constă pregătirea mea. Mă trezesc, chiar dacă nu am chef să fac antrenament , asta este trebuie să fac. Și aici pot să zic că sunt mai bine, mai punctuală. M-am antrenat la masa de tenis de masă din living cu robotul prietenul meu , amicuț da” – Eliza Samara, multiplă campioană europeană la tenis de masă.

 Sportiva spune că i-a fost foarte greu în Pandemie fără activitățile zilnice pe care le făcea înainte și recunoște că s-a antrenat șapte zile din șapte  și nu a ratat niciun film de pe Netflix.

Cum s-au ridicat restricțiile, pe langă cele câteva ore de antrenament zilnice, sportiva se pregătește împreună cu preparatorul ei fizic, la malul mării.

Preparatorul meu fizic scoate untul din mine. Pot să zic că pe timpul Pandemiei  am slabit, am mâncat ordonat și da, faptul că sunt la mare dar nu am putut să profit de ea doua luni pt ca nu am putut să ies din casă , mă face să mă simt norocoasă. Până la 15 mai, alergam în jurul blocului și pe bulevard” – Eliza Samara, multiplă campioană europeană la tenis de masă.  

Abia așteaptă Olimpiada de la Tokyo!

Chiar dacă mai are un an până să ajungă împreună cu echipa de tenis de masă a României la Jocurile Olimpice de la Tokyo,  din asta, Eliza vede partea bună a lucrurilor.

Mă bucură și mă liniștește faptul că ne-am calificat la Jocurile Olimpice încă  din luna ianuarie, adică ne-am calificat din prima. Asta mă liniștește și mă pot antrena și mă pot concentra la ce este mai departe. Da, așa este O iau ca pe un lucru pozitiv  Nu am mai stat acasă de foarte mulți ani. Și ziua mea acasă , în apartament. Un an e mult dar o s-o iau ca atare , am timp să mă antrenez, să pun la punct orice schemă și să pot s-o pun în meci” – Eliza Samara, multiplă campioană europeană la tenis de masă.

Teama de virus nu a trecut

De pe 15 mai, în România au fost ridicate o parte dintre restricțiile impuse. Cu toate acestea, Eliza este foarte precaută în tot ceea ce face.

 ”Virusul încă este, doar că suntem mai relaxați cu restricțiile, însă virusul este aici.  Teamă mi-a fost și îmi este pentru că noi ca sportivi călătorim și cel mai mare focar să zic așa este în aeroport, în avion. Trebuie să ne obișnuim, pentru că nu poți sta pe loc tot timpul, toată viața” – Eliza Samara, multiplă campioană europeană la tenis de masă.

Cea mai bună româncă la tenis de masă

Eliza Samara este cea mai medaliată jucătoare de tenis de masă din România aflată în activitate. Ea are șapte titluri europene în palmares, 3 pe echipe, două la dublu fete, doua la dublu mixt și una la simplu. Printre altele, sportiva a câștigat Liga Campionilor Europeni cu echipe de peste hotare la care a fost legitimată: Fenerbahce Istanbul și Metz TT. Samara a reprezentat România la Campionatele Mondiale și la trei ediții de Jocuri Olimpice:  Beijing 2008, Londra 2012 și de la Rio din 2016. În 2021 va fi prezentă cu echipa României la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Ascensiunea ei a început în 2012, când a fost singura sportivă europeană care a ajuns într-o finală de Cupă Mondială, în China. A început tenisul de masă la 5 ani și jumătate și este multiplă campioană națională. Singurele medalii care îi lipsesc din palmares sunt cea mondială și cea olimpică.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *