Ministrul de Externe al României a discutat cu ambasadorul Germaniei la București despre sprijinul acordat Republici Moldova

548 0

Ministrul Afacerilor Externe de la București, Bogdan Aurescu, a avut, marți, 2 iunie 2020, o întrevedere cu ambasadorul Germaniei în România, Cord Meier-Klodt, cu care a discutat despre viitoarea Președinție germană a Consiliului UE, dar și despre evoluțiile din R.Moldova, se arată într-un comunicat de presă al MAE, preluat de Romanian Global News.
Ministrul român de Externe a salutat prioritățile viitoarei Președinții germane a Consiliului UE, care va debuta la 1 iulie, evidențiind complexitatea agendei europene în perioada următoare și asigurând partea germană de întregul sprijin al României în derularea acestui mandat, „cu obiectivul avansării și consolidării proiectului european”.
În cadrul întrevederii a avut loc și un schimb de opinii cu privire la evoluțiile din Republica Moldova. Ministrul Aurescu a menționat sprijinul substanțial acordat de România cetățenilor din Republica Moldova pentru combaterea pandemiei de coronavirus și a arătat că Bucureștiul „va continua să sprijine eforturile de avansare a parcursului european al Republicii Moldova, singurul în măsură să răspundă intereselor și așteptărilor legitime ale cetățenilor”din R. Moldova.

„Ministrul Bogdan Aurescu și ambasadorul german au stabilit să continue dialogul și coordonarea între cele două părți cu privire la evoluțiile din Republica Moldova, inclusiv în perspectiva Președinției germane a Consiliului UE, cu obiectivul încurajării reformelor necesare pentru apropierea de UE și respectării depline a valorilor democratice și a statului de drept”, se mai arată în comunicatul MAE.

Romanian Global News

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *