NASA, ne întoarcem pe lună și nu numai

644 0

”Națiunea noastră este pe punctul de a lansa astronauți NASA la Stația Spațială Internațională pe o rachetă comercială americană și navă spațială, o misiune istorică. NASA se află astăzi în această poziție din cauza investițiilor noastre timpurii într-o economie spațială emergentă pe orbita joasă a Pământului , care a început cu parteneriate inovatoare publice / private pentru servicii de aprovizionare a mărfurilor și a crescut pentru a include echipaj comercial.

Simultan, NASA are un plan îndrăzneț de a explora rapid și durabil mai multe luni decât până acum în cadrul programului Artemis. Chiar în timp ce ne orientăm către Lună, NASA rămâne angajată să sprijine o economie spațială pe orbita joasă a Pământului pentru cercetare, instruire a echipajului și multe altele. Ca agenție guvernamentală, NASA trebuie să conducă la explorarea descoperirii științifice și să meargă acolo unde nu există încă o piață comercială. Cu o arhitectură potrivită, vom încuraja și o nouă economie lunară.

Comunitatea științifică are un apetit imens de a studia luna. Vom face acest lucru cu roboți și oameni pe parcursul acestui deceniu și vom inspira generațiile următoare. Explorarea lunară durabilă necesită mai mult decât NASA; avem nevoie și de parteneri comerciali și internaționali. Iar industria are nevoie de alți clienți.

Lucrăm cu companii americane pentru a livra noi sarcini de știință și tehnologie pe suprafața lunară, pe zboruri robotizate comerciale, începând de anul viitor, deschizând calea pentru o întoarcere umană în 2024. NASA dezvoltă puternica noastră rachetă Space Launch System și nave spațiale Orion ca și coloana vertebrală pentru misiunile echipajului Artemis.

Industria proiectează și dezvoltă sisteme moderne de aterizare umane refolosibile pentru a duce astronauții de pe orbita lunară pe suprafața lunii. Companiile americane vor construi și furniza Gateway, noul nostru avanpost pe orbită în jurul lunii. De asemenea, discutăm despre adăugările la Gateway de la partenerii noștri internaționali.

De pe orbită de jos a Pământului, până la întoarcerea noastră pe lună, punem bazele următorului salt uriaș al umanității, explorarea umană a lui Marte.”

Jim Bridenstine, cel care a scris articolul este administratorul NASA.

(Articolul a fost preluat de pe site-ul The White House)

Explicatia fotografiei: De la stânga la dreapta, administratorul NASA Jim Bridenstine, astronautul Bob Behnken, directorul Centrului Spațial Kennedy Robert Cabana și astronautul Doug Hurley la Cape Canaveral, Florida

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *