Doi turiști rătăciți au fost salvați cu ajutorul jandarmilor montani din Olănești și al salvamontiștilor

146 0

Doi tineri din Cluj, pasionați de excursii în zona montană, care au plecat ieri din satul Cheia spre Schitul Iezer, s-au rătăcit pe un versant izolat și au cerut ajutor prin apelul unic de urgență 112, în jurul orelor 22.00.

 

În urma apelului s-a constituit un echipaj de jandarmerie montan și salvamontiști, care a plecat în căutarea tinerilor și care a păstrat în permanență legătura cu aceștia pentru o localizare cât mai exactă.

Din cauza traseului dificil și prăpăstios, tinerii au fost găsiți după 30 de minute de căutări, puțin speriați și dezorientați, la aproximativ 500 m de Schitul Iezer.

Cei doi, au mărturisit jandarmilor și salvamontiștilor că au dorit să ajungă la Schitul Iezer prin pădure, dar traseul nemarcat pe care au pornit, harta avută și lăsarea întunericului le-a cam dat bătăi de cap și s-au rătăcit, moment în care au sunat la 112.

Turiștii nu au avut nevoie de îngrijiri medicale și au fost conduși în siguranță până la autoturismul proprietate personală, parcat în apropierea Schitului.

 

Jandarmii montani și salvamontiștii reamintesc turiștilor să se aventureze pe munte cu echipament corespunzător, doar pe trasee marcate și să se intereseze asupra gradului de dificultate al acestuia.

 

INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEȚEAN VÂLCEA

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *