Mircea Popescu: Trianon refuzat

640 0

Parlamentul României a votat cu mare majoritate o lege cu o simbolistică aparte pentru români, Legea prin care la 4 Iunie să fie sărbătorită ziua la care s-au semnat la Trianon actele de recunoaștere internațională a granițelor României Întregite, scrie președintele Consiliului Mondial Român, Mircea Popescu, preluat de Romanian Global News.

Președintele României a refuzat să o semneze.
Prin nesemnarea Legii sărbătoririi Trianonului, Klaus Iohannis, ca președinte al României, are o poziție incalificabilă. Este o recidivă.
Să nu uităm că la ședința solemnă de la Parlament de pe 27 Martie 2018, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, la care a participat Casa Regală, Patriarhia, Academia, partidele, doar președintele României a lipsit.
La Trianon s-a parafat „certicatul oficial de naștere” al României și ni s-a recunoscut teritoriul național.

Nesemnând legea-simbol, Iohannis refuză să recunoască acest teritoriu care nu este un cadou, ci este un drept.
Întregirea s-a obținut prin luptă, prin jertfă și prin hotărârea națiunii de a trăi într-un singur spațiu național.
Refuzând parafarea legii, Iohannis, la fel ca și Ungaria, nu recunoaște nici jerfa, nici lupta poporului român pentru reîntregirea națională.
Grav este că sunt influențați numeroși români care consideră că la Trianon ” ni s-a dat” Transilvania, nu că s-au recunoscut internațional granițele României.
Ca urmare, justifică acești români, nu trebuie să-i supăram pe maghiari prin sărbătorirea Trianonului.
Iată că afirmația: „Refuzând parafarea legii, Iohannis, la fel ca și Ungaria, nu recunoaște nici jerfa, nici lupta poporului român pentru reîntregirea națională.„, capătă consistență, la doar 24 de ore de la Ziua Trianononului, prin atacarea Legii la CCR de către același președinte, Klaus Iohannis.
Din punctul meu de vedere domnul Iohannis are o atitudine nepatriotică și nereprezentativă ca președinte al României.
Mi s-au adus argumente în favoarea sa că și MAE a procedat similar prin ignorarea Zilei Trianonului.
La acestea am replicat că nu poate fi pus semnul egal, deoarece Iohannis este „cauza„, iar poziția MAE este „efectul„.
Și prin încățățânarea președintelui de a se opune sărbătoririi Trianonului, vedem că se confirmă și acest lucru.
Dar trebuie spus că aici, la încurajarea pozițiilor sale prea puțin naționale, se ajunge, dacă din varii motive (simpatie sau aderență politică), încercăm să mușamalizăm atitudinea îndoielnică a lui Iohannis privind problemele naționale.
Sigur, ne revoltăm pe bună dreptate în legătură cu atitudinea nereprezentativă și cel puțin nepatriotică a președintelui României, dar ar fi mai indicată o poziție comună / rezoluție în acest sens a partidelor politice, mai ales a celor parlamentare care au votat legea.
României îi lipsește în acest moment un președinte ca Donald Trump.

Romanian Global News

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *