Derby-urile din handbalul românesc au fost stabilite…online!

495 0

Astăzi au fost trase la sorți meciurile din Liga Florilor MOL și Liga Zimbrilor, iar evenimentul s-a disputat într-un mod inedit.

La sediul Federației Române de Handbal au fost prezenți doar membrii forului, în timp ce reprezentanții cluburilor, dar și șeful FRH, Alexandru Dedu, au urmărit online stabilirea confruntărilor din ambele campionate.

Dacă la masculin nu vor exista derby-uri în chiar prima etapă, la feminin sorții au decis meciuri de foc: Râmnicu Vâlcea joacă la Craiova, CSM București se deplasează la Buzău, iar Zalăul lui Tadici întâlnește pe teren propriu revelația sezonului trecut, Baia Mare.

 

ETAPA 1 – Liga Florilor MOL – începe la 27 august

SCM Craiova – SCM Râmnicu Vâlcea

Divizia A – Loc 3 v ”U” Cluj

Divizia A – Loc 1 v Măgura Cisnădie

SCM Gloria Buzău – CSM București

Divizia A – Loc 2 v HC Dunărea Brăila

AHCM Unirea Slobozia – Gloria Bistrița

HC Zalău – Minaur Baia Mare

Rapid București – CSM Slatina.

La sfârșitul sezonului vor retrograda direct patru echipe, iar două vor merge la un turneu de baraj. Prima confruntare a sezonului între SCM Rm. Vâlcea și CSM București va avea loc la Vâlcea, în etapa a zecea.

 

ETAPA 1 – Liga Zimbrilor – începe la 19 august

CSM Reșița – CSM Focșani

CSM București – Divizia A – Loc 1

HC Dobrogea Sud Constanța – CSM Bacău

AHC Dunărea Călărași – HC Buzău

Minaur Baia Mare – CSM Vaslui

Poli Timișoara – Potaissa Turda

CSA Steaua București – Divizia A – Loc 2

CSM Făgăraș – Dinamo București.

În noul sezon regulat vor fi 30 de etape, apoi se va disputa play-off și play-out. La finalul campionatului vor retrograda direct patru echipe, iar alte două vor merge la baraj.

 

Federația speră ca suspendările jucătoarelor de la Corona să fie înghetațe

Ieri a venit verdictul Agenției Naționale Anti-Doping în cazul Corona Brașov: Un an și trei luni de suspendare pentru Daciana Hosu, Cristina Laslo și Bianca Bazaliu.

Un an și patru luni suspendare pentru Ana Maria Lopătaru, Eliza Buceschi, Daria Bucur, Natasha Nolevska, Elaine Gomez și Ivona Pavicevic

Un an și opt luni de suspendare pentru Andreia Ciuciulete, Oana Căprar, Claudia Lăcătuș, Marilena Neagu, Elena Pătuleanu, Diana Popescu, Sorina Tîrcă și Victoria Timoșenkova.

Cristina Vărzaru, secretarul general al FRH, a comentat decizia afirmând că speră ca suspendările jucătoarelor loturilor naționale să fie înjumătățite.

”Speram să fie o sancțiune mică, dar mă așteptam la o sancțiune mai mare. Jucătoarele echipei naționale sunt reprezentate de avocatul FRH, în cazul lor se va încerca înghețarea acestor sancțiuni, adică micșorarea ei. Dacă se va reuși acest lucru, jucătoarele ar putea începe în curând activitatea. Partea bună a Pandemiei este că timpul s-a scurs pentru jucătoarele aflate în această situație. Sper ca jucătoarele să-și poată relua activitatea cât mai curând. Există niște legi pe care trebuie să le respectăm și ce s-a întâmplat în acest caz este un semnal pentru tot sportul românesc. Cu toții ne dorim un sport curat și vrem ca fiecare participant la activitatea sportivă să o facă în mod corect atât pentru el, cât și pentru ceilalți” – Cristina Vărzaru, secretar general FRH.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *