Senatul României, IMM-urile trebuie ajutate urgent

679 0

Referitor la Comunicarea Comisiei Europene privind ”strategia pentru IMM-uri pentru o Europă sustenabilă și digitală”, Senatul României a atras atenția că majoritatea IMM-urilor autohtone sunt dependente de cererea internă, acestea dezvoltându-se în special când politicile guvernamentale au sprijinit cererea în mod direct sau indirect. ”De asemenea, finanțarea IMM-urilor românești de pe piața de capital este inexistentă și foarte dificil de realizat, în ciuda strategiei europene care dorește dezvoltarea acestui segment”, se precizează în documentul adoptat de Senat. Totodată, Senatul a solicitat Guvernului României să adopte cu celeritate toate măsurile necesare ca IMM-urile românești să beneficieze rapid și integral de toate formele de ajutor oferite de către Comisia Europeană și să adapteze acest ajutor la structura reală a IMM-urilor românești.

Ca să realizezi acest lucru trebuie să impozitezi diferit IMM-urile. În acest moment IMM-urile plătesc cele mai mari impozite. Ca urmare trebuie mărite impozitele la marile afaceri. Care oricum, în marea lor majoritate, nu declară profit sau sunt pe pierdere, exemplul fiind dat de majoritatea băncilor.

Din nefericire, România este captivă între PSD-ul care a mărit impozitarea IMM-urilor și PNL care nu știe ce este impozitul, altul decât impozitul unic.

Curierul de Râmnic

Articole asemănătoare

Nu uita, depune cererea!

Postat de - 6 august, 2021 0
FacebookTwitterCOMUNICAT DE PRESĂ   Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) reamintește fermierilor că până la data de 10…

Situație Coronavirus Vâlcea

Postat de - 22 aprilie, 2020 0
FacebookTwitterÎn perioada minivacanței de Paște, structurile Ministerului Afacerilor Interne de la nivelul județului Vâlcea au efectuat, în sistem integrat, peste…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *