Eram siguri. Iohannis a contestat la CCR legea care scoate educația sexuală din școli

683 0

Argumentul principal este acela că prin modul în care a fost adoptată, precum și prin conținutul normativ, legea încalcă Constituția, că legea nu definește noțiunea de „educație sanitară”, nerezultând ce reprezintă aceasta. El mai spune că prin eliminarea sintagmei „cel puțin o dată pe semestru” nu reiese clar dacă programa școlară este modificată în sensul introducerii acestei discipline pe tot parcursul anului școlar sau, dimpotrivă, este eliminată acea garanție instituită inițial, prin care legiuitorul a urmărit ca programele de educație pentru viață să fie efectiv puse în practică cel puțin o dată pe semestru, în beneficiul elevilor.

În sesizarea către CCR, Iohannis mai arată că este neclar și momentul în care trebuie să se solicite acordul scris al părinților sau al reprezentanților legali ai copiilor în vederea participării la aceste programe de educație.

Ceva se petrece la Cotroceni. Și nu de bun augur.

Curierul de Râmnic

Consultați aici: https://www.presidency.ro/ro/media/sesizare-de-neconstitutionalitate-asupra-legii-pentru-modificarea-si-completarea-legii-nr-272-2004-privind-protectia-si-promovarea-drepturilor-copilului

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *