Membrii echipajelor SMURD din cadrul ISU „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru gestionarea a 46 de  situaţii de urgenţă

734 0

BULETIN INFORMATIV

 

În perioada 03.07-06.07.2020, membrii echipajelor SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru gestionarea a 46 de  situaţii de urgenţă.

Echipajele au intervenit pentru: patru accidente rutiere, 13 traumatisme, 29 diverse afecțiuni medicale și o intoxicație. După acordarea primului ajutor calificat, toți  pacienţii au fost transportaţi la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti pentru îngrijiri suplimentare.

În această perioadă, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au mai intervenit pentru  alte 6 situații de urgență: transportul persoanelor, misiuni de decontaminare, o asanare teritorială de muniție rămasă neexplodată și asigurarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor.

Pentru asanare teritorială de muniție rămasa neexplodata, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi în data de 04.07.2020, la ora 21.04.

Echipajul pirotehnic a intervenit în com. Perișani, pentru un proiectil perforant de 152 mm trecut “prin gura de foc”. Ei au întreprins acțiuni de cercetarea, detectarea, identificarea, transportul şi depozitarea într-un depozit, în vederea distrugerii ulterioare.

În cazul descoperirii muniţiei rămase neexplodate, trebuie respectate o serie de măsuri de prevenire a unor situaţii nedorite:

– Nu vă jucaţi cu asemenea componente!

– Nu o mişcaţi!

– Nu o atingeţi!

– Nu o loviţi !

– Nu încercaţi să detonaţi focosul sau alte elemente componente!

– În zonele unde se presupune că ar exista muniţie neexplodată, nu executaţi săpături, nu aprindeţi focul şi este interzisă circulaţia oamenilor şi animalelor în apropiere;

În cazul în care aveţi cunoştinţe despre descoperirea unor elemente de muniţie anunţaţi de urgentă POLITIA, PRIMĂRIA sau INSPECTORATUL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ AL JUDEŢULUI VÂLCEA la telefon 112 sau 0250.742.802, pentru a se interveni în vederea ridicării şi distrugerii muniţiei descoperite.

 

În data de 05.07.2020, la ora 11.54, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit în localitatea Orlești.

Până la stingerea incendiului, au ars: obiecte de mobilier și aparate electrocasnice dintr-o cameră. De asemenea, au fost degradați, prin afumare, pereții interiori.

Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este  producerea unui arc electric din cauza siguranțelor electrice necorespunzătoare.

În aceeași zi, la ora 12.32, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit în localitatea Diculești .

Până la stingerea incendiului, au ars: materialele combustibile din magazie, acoperișul acesteia și aproximativ 30 mp din acoperișul casei, construit din lemn  cu învelitoare din  tablă.

Din nefericire, un copil, în vârstă de 10 ani, a suferit arsuri de gradul II pe membrele inferioare și pe un membru superior. Acesta a fost surprins de foc când a deschis ușa de la magazie. A fost necesară intervenţia unui echipaj SAJ și a elicopterului SMURD pentru monitorizarea și transportarea acestuia la spitalul din municipiul Craiova. Incendiul a fost stins în cooperare cu pompierii militari ai județului Olt și SVSU Bălcești. Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este  producerea unui scurtcircuit electric din cauza unui cablu electric neizolat corespunzător.

Pentru prevenirea unor situaţii asemănătoare, trebuie respectate următoarele reguli:

  • nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii;
  • nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat;
  • nu suprasolicitaţi instalaţia electrică folosind mai multe aparate simultan;
  • nu lăsaţi nesupravegheate aparate electrice sub tensiune, cum sunt: fier de călcat, reşou, radiator şi altele asemenea;
  • instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând cu stricteţe indicaţiile producătorului ce sunt menţionate în prospectul produsului;
  • verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi luaţi măsuri pentru înlocuirea acestora atunci când sunt uzate.

 

Tot în data de 05.07.2020, la ora 22.33, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la un depozit de furaje în localitatea Rm. Vâlcea, str. Cojocarilor.

Până la stingerea incendiului, au ars: acoperișul fânarului, construit din lemn cu învelitoare din tablă, pe o suprafață de circa 45 mp., fânul  depozitat în acesta și aproximativ 20mp din acoperișul casei de locuit, construit din lemn cu învelitoare din tablă.

A fost necesară intervenţia echipajului SAJ pentru acordarea primului ajutor calificat, monitorizare și transportare la spital, întrucât proprietara anexei afectate a suferit un atac de panică. Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este  producerea unui scurtcircuit electric din cauza unui cablu electric neizolat corespunzător.

Compartimentul de Informare şi Relaţii Publice

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *