Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vâlcea propune proiectul „Explorăm misterele naturii”!

391 0

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vâlcea propune tinerilor un proiect deosebit de interesant și de frumos, cu nume provocator: “Explorăm misterele naturii!”

Preţuind natura, tinerii vor deveni adulţii responsabili şi vor fi buni păstrători ai naturii în stare curată. Proiectul ”Explorează misterele naturii” a oferit tinerilor vâlceni șansa de a desfășura activătăți utile și recreative chiar în mijlocul naturii, într-o perioadă când multe activități au fost sistate. Proiectul a fost pledoarie de a se “reîmprieteni” cu natura, de a face mișcare, de a fi înițiati în tehnici de supraviețuire, de a relaționa cu alții tineri ca o alternativă la consumul excesiv de gadgeturi. Obiectivul proiectului a fost creșterea cu 20% a informațiilor despre natură și ecoturism și inițierea a 50 de tineri în tehnici de supraviețuire în natură. S-au organizat 5 ateliere în împrejurimile orașul Rm Vâlcea la care au participat 50 de tineri. Rezultatele au fost: 20% creștere a infomațiilor despre natură si ecoturism, 50 de tineri inițiati în tehnici de supravietuire în natură, 5 ateliere de supraviețuire, competențe și abilități practice pentru a se descurca în natură, competențe ecologice și de lucru în echipă. 50 de tineri au învățat legile muntelui, ce trebuie să conțină rucsacul de drumeție, tipurile de focuri și modalitatea de realizare a acestora, să facă diferite tipuri de noduri, cum să filtreze apa, să urce și să coboare cu ajutorul corzilor. Astfel ei și-au format abilități practice necesare pentru a se descurca în natură și și-au însușit un concept de viață sănătoasă, bazat pe mișcare în natură.

Atelierele au fost susținute de voluntari ai Organizației Naționale Cercetașii României – Centrul Local Mircea cel Bâtrân, partener în proiect.

Urmează votingul. Cei de la Cercetașii României, organizația condusă de Nicu Almași, speră să se situeze la final pe locul I.

K.R.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *