Administraţia Fondului pentru Mediu a lansat ediția de sărbători a programului prin care românii își pot înlocui electrocasnicele vechi

270 0

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a lansat vineri, 19 noiembrie, o nouă sesiune a programului Rabla pentru electrocasnice.

Sesiunea se va desfășura între 19 noiembrie, ora 10.00 și 25 noiembrie, ora 23.59, iar persoanele fizice se pot înscrie în program, în următoarele  șapte zile, prin crearea contului de utilizator pe platforma https://electrocasnice.afm.ro.

Cei care au deja un cont de utilizator, creat în prima ediție de anul acesta a programului, nu trebuie să-și creeze altul, ci doar să se autentifice utilizând adresa de e-mail și parola, setate anterior, a precizat ministrul Mediului, Barna Tanczos.

Bugetul alocat acestui program, pentru anul 2021, este de 75 de milioane de lei, din care, după prima sesiune, a rămas o sumă de 34 de milioane de lei, ce va fi pusă acum la dispoziția cetățenilor.

Cea de-a doua ediție de anul acesta a programului Rabla pentru electrocasnice se va desfășura la fel ca prima, în mod etapizat.

Astfel, în prima etapă a programului Rabla pentru electrocasnice – între 26 noiembrie, ora 10 și 2 decembrie, ora 23.59 – se pot genera vouchere în valoare de 400 de lei pentru achiziționarea mașinilor de spălat rufe, inclusiv cu uscător având cel puțin noua clasă energetică C, mașinilor de spălat vase având cel puțin noua clasă energetică D, respectiv frigiderelor/congelatoarelor având cel puțin noua clasă energetică E.

În a doua etapă a programului Rabla pentru electrocasnice – între 3 decembrie, ora 10 si 9 decembrie, ora 23.59 – se pot genera vouchere în valoare de 400 de lei pentru televizioare având cel puțin noua clasă energetică G, vouchere în valoare de 500 de lei pentru laptopuri și de 300 de lei pentru tablete.

În a treia etapă – între 10 decembrie, ora 10 și 16 decembrie, ora 23.59 – se pot genera vouchere în valoare de 400 de lei pentru aparate de aer condiționat, inclusiv aparate de aer condiționat portabile cu eficiență energetică la răcire cel puțin A++, respectiv pentru uscătoare de rufe cu eficiență energetică cel puțin A++, iar vouchere în valoare de 200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an.

C.R.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *