Planul de redresare economică în România și în Uniunea Europeană – propunerile Alianței USR PLUS Vâlcea, la nivel local!

1053 0

Suntem într-o situație unică și favorabilă, avem șansa să regândim comportamentul nostru de consum zilnic, obiceiurile noastre, astfel încât să încurajăm economia circulară.

Modelul nostru economic trebuie să conducă la echitate în folosirea resurselor umane, naturale, investiția în tehnologii noi, evitarea risipei și redistribuirea profitului.

Noua politică industrială la nivel european, pentru următorul exercițiu financiar, va aduce în discuție noțiunea de ecosistem – o economie “de rețea”, lanțuri valorice pe orizontală și verticală, ce definesc fiecare domeniu.

 

Sunt 14 ecosisteme la nivel european, în care se va investi în perioada 2021-2027: turism, afaceri locale, industria de distribuție și logistică, industria grea, industria auto, industria aeronautică, sectorul industriilor creative și cultural, sectorul farmaceutic și de sănătate, infrastructura digital critică, producția de energie curată, cercetare/dezvoltare, inovare, apărare, platforme industrial, inclusive de tip clouds, infrastructura cibernetică.

 

Partidul Național Liberal a lansat, la 1 iulie, Planul Național de Investiții cu scopul de a moderniza și de a dezvolta statul român, dar marea întrebare la care Guvernul României nu poate răspunde este ce schimbări și reforme structurale își propune să facă, folosind oportunitatea banilor europeni.

 

Măsurile anunțate sunt foarte vagi și nu vizează adevăratele reforme structurale de care România are nevoie, în condițiile în care va avea la dispoziție aproape 100 de miliarde de euro, din fonduri europene, în următorii șapte ani.

 

Despre economie, despre cum ne-a afectat criza COVID 19, despre posibile soluții de ieșire din criză, măsuri și planuri de redresare, la nivel local, atât în mediul urban, cât și în mediul rural, au discutat miercuri, 1 iulie 2020, într-un live, pe Facebook:

 

  • Dragoș Pîslaru, europarlamentar USR PLUS, membru al grupului RENEW Europe;

 

  • Mădălina Iamandei, candidat la Primăria Comunei Păușeșți Măglași, din partea Alianței USR PLUS;
  • Constantin Ene, candidat la Consiliul Județean Vâlcea, din partea Alianței USR PLUS;

 

  • Alin Manda, candidat la Consiliul Local Râmnicu Vâlcea, din partea Alianței USR PLUS.

 

Este timpul să dăm VOCE cetățenilor, în administrația publică locală.

Dezbaterea poate fi urmărită aici:

https://www.facebook.com/aliantausrplusValcea/videos/594911267829724/?epa=SEARCH_BOX

Biroul de Presă – Alianța USR PLUS Vâlcea

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *