Președintele CCR: Restrângerea unor drepturi se poate face numai prin lege

575 0

Președintele CCR: Restrângerea unor drepturi se poate face numai prin lege, în condiții de stare de urgență. Să se ia asemenea măsuri prin ordin al ministrului Sănătății nu este constituțional în niciun stat de drept

Președintele Curții Constituționale, Valer Dorneanu, a declarat sâmbătă că măsurile care vizează restrângerea unor drepturi, precum internarea obligatorie, pot fi luate numai prin lege și numai în anumite condiții excepționale, transmite Agerpres, preluat de Romanian Global News.

„Măsurile care vizează restrângerea drepturilor – internarea obligatorie – trebuie luate prin lege. (…) Restrângerea unor drepturi, potrivit articolului 53 din Constituție, se poate face numai prin lege și numai când sunt îndeplinite condițiile de stare de urgență, periclitarea sănătății. Toate condițiile acestea există, numai că măsura trebuie luată prin lege. (…) Regret foarte mult că multe din greșelile care se fac pe plan legislativ – eu nu discut de greșeli politice sau de altceva – ni se pun nouă în cârcă, pentru greșeli evidente. Am declarat mai multe acte normative neconstituționale pentru faptul că lipsea avizul Consiliului Legislativ, pentru faptul că lipsea avizul CSM, pentru faptul că lipsea avizul Consiliului Economic și Social”, a afirmat Valer Dorneanu, într-o intervenție telefonică la televiziunea Digi 24.

Romanian Global News.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *