Români cu care ne mândrim! Un profesor de religie inspiră românii de pe ambele maluri ale Prutului să se ajute reciproc

571 0

Vasile Postolachi, profesor de religie în județul Botoșani, a desfășurat de curând activitatea „Dragostea care unește frații”, prin care a strâns fonduri pentru familiile afectate de inundații din județ, dar și pentru cele vulnerabile din Trebujeni, Basarabia. Ajutoarele au ajuns peste Prut prin Părintele Sergiu Aga de la Parohia „Sf. Cuv. Vasile de la Poiana Mărului”, scrie basilica.ro, preluat de Romanian Global News.
După ce satele botoșănene Miorcani și Rediu au fost afectate de inundații la sfârșitul lunii iunie, Vasile Postolachi, profesorul de Religie din comuna Rădăuți-Prut, s-a hotărât să strângă fonduri pentru a ajuta câteva familii. A făcut aceasta în cadrul proiectului transfrontalier „Cartea unește inimi”, prin care face periodic acțiuni caritabile cu bani donați de românii din diaspora.
Profesorul a pus în mișcare o colectă și a cumpărat alimente pentru șapte familii din Miorcani și Rediu, județul Botoșani. Cinci familii din Rediu, cele mai afectate de inundații, au primit și câte un mic sprijin financiar de 500 de lei.
„În ajutorul fraților din Rediu și Miorcani au venit și două persoane din Basarabia, unul student și unul procuror, care au demonstrat cu aceasta că sângele apă nu se face”, spune Vasile Postolachi.

La rândul lor, tot prin intermediul profesorului, și botoșănenii au donat pentru șapte familii din Basarabia. Cu banii strânși, părintele Sergiu Aga din Orhei a cumpărat alimente, produse de igienă și alte lucruri de necesitate pe care le-a donat familiilor din satul Trebujeni, raionul Orhei.
Acțiunea a avut loc, simbolic, chiar de sărbătoarea Sfântului Ștefan cel Mare. Printre obiectele donate a fost și o plită achiziționată de un student basarabean din bursa lui de studii pe o lună.
„Activitatea «Dragostea care unește frații», derulată datorită implicării celor cu suflet mare de pe ambele maluri ale Prutului, dorește să fie doar un început al unei colaborări de durată, căci nevoile oamenilor nu se opresc aici”, spune profesorul Vasile Postolachi. El a postat pe Facebook un mesaj de mulțumire și lista donatorilor.
Profesorul vrea să continue să ajute atât familiile din România, dar și pe Părintele Sergiu Aga, care are în desfășurare proiectul de construcție a Centrului Social Filantropia din Orhei.
„Este impresionant și emoționant să vezi mobilizarea oamenilor, de la studenți la deputat, de la români de pe ambele maluri ale Prutului la români din străinătate. Faptul că între donatori am avut și o fostă elevă, mi-a demonstrat că țelul meu de la ora de Religie a dat roade. Bunul Dumnezeu să răsplătească înmiit!”, a declarat Vasile Postolachi.
La ora de Religie, profesorul le spune mereu elevilor săi: ,,Dacă vă văd că sunteți dornici să faceți bine, înseamnă că ora de Religie și-a atins scopul”.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *