Doctorul Vasile Astărăstoae contestă cifrele Guvernului

566 0

Doctorul Vasile Astărăstoae contestă cifrele Guvernului: “A crescut numărul de testări și dacă facem raportul nu trece de 4% numărul celor depistați pozitiv Acest lucru dovedește că epidemia nu este în creștere”

“Creșterea numărului de cazuri era așteptată și explicabilă, dar nu pe măsurile de relaxare. Este un lucru normal. Când crești numărul de teste, identifici numărul de asimptomatici, sau altfel spus, purtători sănătoși, a declarat fostul președinte al Colegiului Medicilor, prof.univ.dr. Vasile Astărăstoaie pentru https://www.fanatik.ro, preluat de Romanian Global News.

“Este ca la pescuit. Una este să pescuiești într-un lac sau în mare, una este să pescuiești într-un bazin dintr-o crescătorie. Trebuie să ne întrebăm cât putem să ne încredem în datele oficiale. Metoda PCR este una de genetică moleculară și orice laborator trebuie verificat de o entitate independentă.
Acreditarea doar de la Ministerul Sănătății sau DSP nu este valabilă. Rezultatele trebuie verificate încrucișat. Personalul trebuie să aibă un atestat privind tehnicile de genetică moleculară. Atâta timp cât nu există această validare și personal calificat…”

“Când s-au calificat atât de mulți pentru genetică moleculară astfel încât să fie la toate cele 130 de laboratoare”

“Eu îmi pun întrebarea când s-au calificat atât de mulți pentru genetică moleculară astfel încât să fie la toate cele 130 de laboratoare. Eu am lucrat genetică moleculară și pot să vă spun că erorile pot depăși limita metodică de 4% dacă personalul nu este calificat sau laboratorul nearcreditat. Deci, pot să fie erori mult mai mari.

Un lucru care atrage atenția. Dacă ați observat, cazurile din luna iunie și iulie sunt cantonate în spitale și cămine de bătrâni. Sunt rare cazurile în afara acestor locuri. Nu am auzit de cazuri pe plajă, în apa de mare unde virusul este distrus, la magazine, etc. “
“A crescut numărul de testări și dacă facem raportul nu trece de 4% numărul celor depistați pozitiv”

Acest lucru dovedește că epidemia nu este în creștere. A crescut numărul de testări și dacă facem raportul nu trece de 4% numărul celor depistați pozitiv din cel al testărilor. Majoritatea sunt asimptomatici”, a spus Vasile Astărăstoae pentru FANATIK.

Citiți și:
https://www.activenews.ro/stiri/Zeci-de-persoane-au-strigat-si-joi-in-Piata-Victoriei-%E2%80%9ENU-CARANTINARII-.-Ei-convoaca-un-mare-miting-duminica-in-acelasi-loc-162302

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *