La sfârșitul lunii iulie vine teatrul pe ulița vâlceană!

741 0

De trei ani de zile, vară de vară proiectul Cultură’n Șură aduce spectacole de teatru profesionist pe scene improvizate în curțile din satele vâlcene. Și în acest an localitatea vâlceană Pietrari se va afla pe traseul caravanei culturale, programul incluzând un atelier de jocuri teatrale pentru copii și o reprezentație pentru publicul larg cu spectacolul „Experimentul”, în regia lui Victor Olăhuț după texte de Ion Băieșu și alți autori contemporani.

Vineri, 31 iulie, de la ora 21:30 locuitorii comunei sunt așteptați la teatru sub cerul liber, în curte la Jderu, casa nr. 156! Intrarea este gratuită, iar participanții la eveniment sunt rugați să poarte mască de protecție și să respecte regulile de distanțare socială. Spectacolul Experimentul este o comedie plină de vervă care urmărește relația de prietenie surprinzătoare care se înfiripă  între un magistrat și hoțul care i-a călcat pragul, sub excesiv de atenta supraveghere a femeii de serviciu. Spectacolul „Experimentul” îi are în distribuție pe actorii Marin Grigore, angajat al Teatrului Mic din București, cunoscut pentru rolurile sale din film și televiziune; Iulian Gliță, actor și profesor coordonator de ateliere de teatru în numeroase proiecte; actrița Florentina Năstase, dublu nominalizată drept cea mai bună actriță pentru rolurile sale din teatru și film.

Atelierul de teatru pentru copii are ca scop dezvoltarea memoriei, a spontaneității, a imaginației și a lucrului în echipă prin intermediul jocului, oferind totodată și câteva sfaturi practice pentru conduita în timpul spectacolului de teatru. Atelierele vor fi susținute de actrița Ana Turos. Echipa proiectului este completată de dramaturgul Flavius Lucăcel.

Ulterior reprezentației din Pietrari, proiectul va ajunge în județul Sibiu , mai exact în Slimnic (1 august) și Arpașu de Jos (2 august), urmând ca pe parcursul lunilor august și septermbrie să ajungă în sate și comune din Sălaj și Brăila. „Teatru pe uliță” este un proiect demarat de asociația Cultură’n Șură și co-finanțat de AFCN, care duce vara aceasta teatrul în 12 sate și comune din județele Dâmbovița, Sibiu, Argeș, Vâlcea, Sălaj și Brăila. Urmăriți caravana Cultură’n Șură pe site-ul www.culturansura.ro sau pe pagina de socializare facebook.com/culturansura.

„Cultură’n Șură” este o organizație non-guvernamentală creată la inițiativa regizorului Victor Olăhuț al cărei principal obiectiv este promovarea și dezvoltarea culturii în zonele cu acces limitat la cultură, cu scopul de a diminua diferențele de acest tip dintre comunitățile urbane și cele rurale. Din 2013 și până în prezent, asociația a prezentat gratuit 5 spectacole de teatru în peste 50 de localități rurale. S-au jucat mai bine de 70 de spectacole pentru mii de spectatori care au văzut pentru prima dată chiar în sânul comunității lor piese de teatru clasice sau contemporane.

Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Parteneri:  Primăria și Biblioteca comunei Pietrari, Vâlcea, Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, EduCab România, Tur Cento Trans, ArkMedia Advertising

Partener media: spotmedia.ro

 „Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.”

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *