Concurs de eseuri cu premii pentru elevii români din Ucraina – „România din biblioteca mea”

528 0

Pentru a celebra Ziua Limbii Române, Asociația Identitate Culturală Contemporană și platforma digitală haisalut.ro organizează concursul de eseuri cu tema „România din biblioteca mea”, care își propune să stimuleze cei mai talentați elevi din Ucraina să scrie despre România și să îi premieze, pe zece dintre aceștia, cu câte o tabletă, scrie BucPress, preluat de Romanian Global News.
Concursul este organizat cu sprijinul Consiliului Național al Românilor din Ucraina prin Centrul Media BucPress din Cernăuți și Centrul de Informare al României din Ismail.
Cartea este un simbol al tradiției și continuității naționale, un fundament universal al cunoașterii, învățării și înțelepciunii, care trebuie protejat într-o lume care obișnuiește să se auto-devoreze.
„România din biblioteca mea” reprezintă și modalitatea prin care copiii din afara României țin legătura cu patria lor istorică, apropiindu-se prin lectură de ea, înlocuind prin intermediul lecturii și cărților depărtarea fizică de România. Biblioteca este, totodată, și un patrimoniu cultural al familiei, constituit din cărțile cumpărate în timp de către părinții și bunicii lor români. Copiii care compun eseuri obișnuiesc să citească. Vor descrie, astfel, România pe care o cunosc prioritar din cărțile în limba română aflate în biblioteca lor.
Scopul acestui concurs de eseuri este de a promova și a consolida importanța limbii române ca fundament al identității culturale românești.
REGULAMENTUL CONCURSULUI
Încurajăm copiii și tinerii cu vârsta maximă de 18 ani să trimită un eseu, pe tema „România din Biblioteca mea”, care să respecte următoarele norme de tehnoredactare:
Dimensiunea eseului: între 1-3 pagini;
Format: A4;
Font Times New Roman, dimensiunea 12;
Spațiere între rânduri de 1.5 puncte;
Utilizarea diacriticelor românești este obligatorie.
Eseul trebuie trimis pe adresa de email office@haisalut.ro. Recomandăm ca eseul compus să fie original și creativ, să aibă un titlu relevant pentru tema propusă, să conțină introducere, cuprins și încheiere și să respecte normele de ortografie și punctuație. Alături de eseu, participanții trebuie să trimită pe aceeași adresă de email numele, prenumele și localitatea de domiciliu.
PREMII
În cadrul concursului „România din biblioteca mea” se acordă două categorii de premii, detaliate mai jos:
Premiul „Cel mai bun eseu” – se acordă celor mai bune cinci eseuri, stabilite în baza evaluării unei comisii mixte, formată din profesori de limba română și membri ai Asociației Identitate Culturală Contemporană din București și ai platformei haisalut.ro.
Premiul „Cel mai popular eseu” – se acordă celor mai populare cinci eseuri, care reușesc să strângă cele mai multe aprecieri pe pagina de Facebook a platformei haisalut.ro (https://www.facebook.com/haisalut.ro).
OBSERVAȚII
– Toate eseurile primite vor fi evaluate inițial de o comisie mixtă, alcătuită din profesori de limba română și membri ai Asociației Identitate Culturală Contemporană din București și ai platformei haisalut.ro, pentru verificarea criteriilor de eligibilitate menționate în prezentul regulament.
– Toate eseurile care îndeplinesc condițiile de eligibilitate, în urma evaluării comisiei, vor fi publicate pe platforma haisalut.ro și distribuite pe pagina de Facebook a platformei haisalut.ro.
– Orice tentativă de fraudare a aprecierilor primite pe Facebook se sancționează cu descalificarea din concurs a participantului. Prin tentativă de fraudare, se înțelege cumpărarea de like-uri pe Facebook, generarea de aprecieri prin utilizarea de conturi false etc.
– În cazul punctajelor egale, se consideră câștigătoare toate eseurile aflate în această situație.
CALENDARUL CONCURSULUI
25 iulie – 23 august 2020, ora 23:59: perioada în care concurenții pot transmite eseurile pe adresa de e-mail office@haisalut.ro;
25 august 2020: publicarea eseurilor care îndeplinesc criteriile de eligibilitate pe platforma haisalut.ro și distribuirea acestora pe pagina de Facebook a platformei;
25 – 30 august 2020: perioada în care se pot vota eseurile favorite dintre cele înscrise în concurs, printr-un LIKE, pe pagina de Facebook a haisalut.ro, pentru Premiul „Cel mai popular eseu”;
31 august 2020, ora 10.00: anunțarea câștigătorilor pentru cele două categorii: „Cel mai bun eseu” și „Cel mai popular eseu”

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *