Zeci de mii de oameni au marcat în capitala Germaniei „Sfârșitul pandemiei – Ziua Libertății”

520 0

Zeci de mii de oameni au marcat în capitala Germaniei „Sfârșitul pandemiei – Ziua Libertății”, protestând împotriva îngrădirii drepturilor fundamentale sub pretext epidemiologic

Aproximativ 20.000 de cetățeni revoltați de restrângerea drepturilor fundamentale pe motiv epidemiologic s-au adunat sâmbătă la Berlin, la un protest intitulat „Sfârșitul pandemiei – Ziua Libertății”. Manifestarea a fost dispersată și organizatorii au fost dați jos de pe scenă de forțele de ordine, din cauza nerespectării distanțării fizice și a nepurtării măștii de protecție, relatează Agerpres și Mediafax, citate de www.activenews.ro, preluat de Romanian Global News.

Participanții au fost opriți de Poliție să meargă mai departe, fiind acuzați că ar comite delicte, în special neconformarea față de măsurile sanitare. Recomandările forțelor de ordine au fost întâmpinate de manifestanți cu țipete și huiduieli.
Poliția din Berlin a anunțat pe Twitter că „a depus plângere” contra organizatorului manifestației, din cauza „nerespectării regulilor de igienă”, potrivit France Presse.
Zeci de mii de manifestanți împotriva măsurilor de restrângere a libertăților sub pretextul combaterii pandemiei au mărșăluit pașnic sâmbătă după-amiază în centrul Berlinului. Aceștia s-au adunat să protesteze în zona Brandenburg, în centrul capitalei Germaniei.
Proteste similare au avut loc la Berlin încă din luna mai când, deși regimul adunărilor publice era mai strict, totuși erau permise mitinguri de maximum 50 de persoane, respectându-se distanțarea fizică.
Conform unor participanți la manifestație, PESTE 1 MILION DE NEMȚI AU FOST PREZENȚI ÎN STRADĂ.

„În timp ce la noi dictatura medicală încearcă să-i determine pe români, prin mijloace „soft”, să se închidă din nou în case, la Berlin peste 500.000 de germani participă la un mare marș de protest, fără mască și fără a respecta distanțarea fizică, transmitea Lucian Costea pe facebook.

„Corona, alarmă falsă”, „Suntem forțați să purtăm botniță” sau „Încetați această panică – dați-ne înapoi drepturile fundametale!” au fost scandările protestatarilor.

Articole asemănătoare

Supa lui Hipocrate

Postat de - 5 august, 2021 0
FacebookTwitterSupa lui Hipocrate, este o supă extrem de bogată în potasiu inventată de cel mai vestit medic al Greciei antice,…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *