De la debutul pandemiei și până la data de 9 august 2020, pe teritoriul județului Vâlcea, au fost confirmate 607 cazuri de (COVID-19)

104 0

Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, de la debutul pandemiei și până astăzi, 9 august 2020, pe teritoriul județului Vâlcea, au fost confirmate 607 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19), iar 18 au decedat. Ultimul deces datorat infecției cu SARS-CoV-2 a fost înregistrat la o persoană internată în secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Vâlcea cu multiple afecțiuni.

De asemenea, până acum, un număr de 406 persoane au fost internate în spital și 191 de  persoane s-au externat.

În momentul de față, în județ, există cinci focare de COVID-19 în centre rezidențiale aparținând Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vâlcea (Centrul Zătreni – 109  cazuri pozitive, Centrul Bistrița – 64 cazuri pozitive, Centrul Lungești – 21 cazuri pozitive, Centrul Nicolae Bălcescu – 9 cazuri pozitive și Centrul de recuperare și reabilitare Băbeni – 10 cazuri pozitive).

Din cele 10 cazuri pozitive la testarea SARS-CoV-2  din cadrul Centrului de recuperare și reabilitare Băbeni, șase sunt beneficiari și patru personal medico – sanitar, de îngrijire și auxiliar.

În cursul zilei de ieri, a fost efectuată ancheta epidemiologică pentru doi angajați cu test pozitiv din cadrul unei instituții de cultură din județ.

În baza Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, în prezent, 383  de persoane se află  în carantină la domiciliu sau la locația declarată.

Având în vedere creșterea îngrijorătoare a numărului de îmbolnăviri în județ, facem apel la cetățeni să dea dovadă de responsabilitate pentru a-și proteja propria sănătate, dar și pe toți cei din jur. Conștientizarea pericolului determinat de infectarea cu noul coronavirus, precum și  îndemnarea terțelor persoane să poarte mască de protecție, să păstreze distanța socială și să respecte cu rigurozitate recomandările medicilor privind igiena personală reprezintă elemente importante în gestionarea eficientă a acestei crize sanitare.

Pentru recomandări și alte informații de interes public privind epidemia de COVID-19 puteți apela linia TELVERDE – 0.800.800.358, dedicată exclusiv informării cetățenilor, precum și la serviciul de permanență al Direcției de Sănătate Publică Vâlcea –  0758 061 438.

Vă reamintim și de linia telefonică TELVERDE – 0.800.800.165, la care puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul pandemiei de COVID -19.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *