Participanții din prima academie de pedagogie digitală Teach for Romania încep perioada de practică pedagogică alături de 330 de copii din 19 comunități rurale

630 0

Teach for Romania desfășoară în perioada 10-18 august perioada de practică pedagogică, componentă a Academiei de Leadership și Pedagogie – primul program integrat de formare în pedagogie digitală și învățare colaborativă pentru profesorii din învățământul de stat din România.

După 4 săptămâni de învățare sincron și asincron, în care participanții au dezvoltat capacitatea de a susține atât dimensiunea cognitivă, cât și pe cea socio-emoțională și civică a învățării, a venit momentul ca cele 55 de viitoare cadre didactice, a șaptea generație din program, să practice ceea ce au învățat alături de 330 de elevi din 19 comunități rurale dezavantajate, în prima academie de pedagogie digitală din România.

Un pas important în pregătirea profesorilor pentru înțelegerea și asumarea rolului de profesor-lider îl au contextele de practică. Indiferent de cum va începe anul școlar în septembrie, aceștia sunt pregătiți să ducă educație de tip transformațional online și offline, sincron și asincron. Iar pentru a ne asigura că învățarea digitală are loc și că toți copiii prezenți în academie au dispozitivele necesare conectării online cu profesorii, cu ajutorul partenerilor și voluntarilor implicați în proces am livrat 330 de kituri de învățare, ce cuprind tablete, căști, ghiozdane, rechizite și materiale de lucru. Educația continuă și în vacanță în prima academie de pedagogie digitală din România”, Iulia Pielmuș, CEO Teach for Romania.

Prima zi de practică pedagogică începe pe 10 august, în online. Întreaga perioadă cuprinde ore de predare, asistență la alți colegi, reflecție, feedback și mentorat. Calitatea procesului este asigurată cu sprijinul a 21 de mentori, profesori parteneri și alumni ai programului, care, alături de tutorii coordonatori, îi susțin pe profesori în planificarea și implementarea unor activități care să răspundă nevoilor de învățare online și offline ale copiilor.

Academia de Leadership și Pedagogie este un program de pregătire inițială care dezvoltă capacitatea viitorilor profesori de a susține formarea copiilor din perspectiva cognitivă, socio-emoțională și civică, prin asumarea pedagogiei digitale și a învățării colaborative.

Experiența prin care trec participanții ia forma unei academii digitale de 6 săptămâni, cu un program intens de pregătire, ce cuprinde 300 de ore de lucru sincron și asincron, cu sesiuni de training, reflecție, peer learning, practică pedagogică, mentorat, coaching, evaluare.

Academia este posibilă datorită partenerilr noștri care s-au alăturat misiunii de a răspunde nevoilor viitorului și de a găsi soluții la provocările prezentului, iar aici vorbim despre experți din educație (Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, școli de stat și școli private), experți din domeniul învățării digitale (UiPath, Google, Profesorul Digital, EduApps), experți din domeniul leadership-ului (coachi și formatori din business) și experți din zona de intervenție la firul ierbii (Asociația Ovidiu Ro, Fundația Noi Orizonturi, InfinitEdu ș.a.).

De asemenea, în acest proces de „împreună, în inovația pentru educație” îi avem alături și pe partenerii noștri strategici – UiPath Foundation, Lidl România, Romanian American Foundation și NN, pe partenerii noștri principali – UniCredit Bank, P&G, GroupM, Raiffeisen Bank și sponsori.

Cum au arătat primele 4 săptămâni de pregătire prin ochii unui participant:

„Deși sunt în sistemul românesc de 20 de ani, atitudinea de genius magister nu a cimentat în mine convingerea că nimic nu mai este nou sub soarele didacticii mele. Viziunea Teach este una firească, a întregului: minte, trup și suflet. Vrei să fii un profesor mai bun pentru elevii tăi? Adresează-te lui holistic. Neuroștiința, mindsetul de creștere, analiza tranzacțională, brain based learning – toate sunt instrumente prin care viziunea ta despre abordarea didactică deviază de la modul parcurgerii conținuturilor din programă către atitudinea “niciun copil în urmă”. Învățarea s-a produs grație oamenilor minunați din squad-urile noastre, mentorilor, tutorilor, facilitatorilor, voluntarilor, echipei Teach For Romania. Un lucru e limpede: acum suntem varianta noastă cea mai bună de la intrare în Academie”, Anca Barbu, generația a 7-a Teach for Romania.

 

Despre Teach for Romania

Teach for Romania este o organizație non-profit de leadership în educație, care activează din 2014 și care a adus un sistem de performanță în educația din sistemul public din România. Organizația atrage și pregătește oameni motivați de a deveni agenți de transformare în sistemul educațional românesc, din rolurile de profesori și învățători, pentru copiii din medii vulnerabile. În cei doi ani de predare ca profesor sau învățător sprijinit de Teach for Romania, participanții au parte de programe de pregătire și training din partea unor profesioniști în pedagogie și leadership, dar și acces la cea mai mare comunitate globală în educație și leadership – Teach for All. La finalul celor doi ani, absolvenții programului sunt încurajați să continue schimbarea începută în școală prin inițiative cu impact în societate, de antreprenoriat, educație, politici publice și media.

În anul școlar 2019-2020, 135 de cadre didactice (80 de participanți în program și 55 alumni în școli publice) au ajuns la aproximativ 10 000 de copii din mediile vulnerabile din 108 de școli, din București și din 17 județe: Brașov, Argeș, Dâmbovița, Vâlcea, Olt, Ilfov, Giurgiu, Vrancea, Prahova, Ialomița, Galați, Călărași, Constanța, Buzău, Iași, Suceava și Bacău.

 

Află poveştile profesorilor pe blog sau fii alături de noi pe Facebook și Instagram!

Contribuie și fii alături de noi!

 

DATE DE CONTACT:

Website Academia de Leadership și Pedagogie 2020: https://teachforromania.org/academia-de-leadership-si-pedagogie-2020.

Website organizație: http://teachforromania.org

Facebook: Teach for Romania

Instagram: @teachforromania

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *