În perioada 16-19 iunie a.c. a avut loc la Slătioara  ediția a XXIII-a a Trofeului „Cupa izvoarelor”

404 0

În perioada 16-19 iunie a.c. a avut loc la Slătioara  ediția a XXIII-a a Trofeului „Cupa izvoarelor” – Concursul aplicativ al al cercetașilor la care au luat  parte 575 copii și tineri cercetași însoțiți de peste 100 de lideri și voluntari adulți ai Organizației Naționale „Cercetașii României” . Competiția a fost organizată de Centrul local „Mircea cel Bătrân” al organizației cu sprijinul   Primăriei comunei Slătioara.

Câștigătorii competiției și ai Trofeului transmisibil „Cupa izvoarelor” au fost cercetașii Centrului local „Baden-Powell” București care au cumulat 64 de puncte în clasamentul general. Pe locurile II și III s-au situat centrele locale „Mircea cel Bătrân” Râmnicu Vâlcea și „Bleu Marin” Constanța cu 59 respectiv 56 de puncte. Cercetașii vâlceni s-au situat pe primele locuri   la probele de traseu montan temerari (11-14 ani) și chestionare teorie temerari prin aceeași patrulă din unitatea „Matei Basarab”, pe locul II la proba de traseu exploratori (15-18 ani) prin patrula unității „Antares Alpha Scorpiu”  și pe locul III la proba de orientare exploratori băieți unde au fost reprezentați de Petrișor Gabriel explorator în unitatea „Arnota 1633”.

Probele concursului au fost: traseu aplicativ, chestionar teorie, poligon aplicativ, momente artistice, și orientare. În afara concursului în camp și în împrejurimi s-au desfășurat activități specifice cercetășești cum au fost ateliere de învățare și formare de abilități (mai multe ateliere de supraviețuire, prim-ajutor, limbajul mimico-gestual, alpinism, cunoașterea plantelor medicinale, ș.a.) foc de tabără, vizite la obiectiuve de interes din comuna Slătioara și localitățile învecinate.

La Trofeu au participat delegații din 27 de centre locale ale Organizației Naționale „Cercetașii României” din București, Botoșani, Liteni-județul Suceava, Iași, Tecuci, Tulcea, Năvodari, Medgidia, Constanța, Slobozia, Pitești, Tîrgu Jiu, Sibiu, Brașov, Drăgășani, Chișcăreni- Republica Moldova, Odesa-Ucraina și Mircea cel Bătrân Râmnicu Vâlcea.

Organizatorii  mulțumesc Primăriei comunei Slătioara și celorlalți factori locali, ONG-urilor, sponsorilor și voluntarilor care au contribuit la organizarea evenimentului.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *