Sarmizegetusa Regia se restaurează

724 0

Institutul Național al Patrimoniului: ”Unele vești bune vin greu, chiar și după 3 ani, cum este cazul primului proiect cu finanțare considerabilă ce vizează restaurarea cetății dacice de la Sarmizegetusa Regia și are la bază un proiect amplu realizat de specialiștii institutului nostru în perioada 2017-2018.

Proiectul „Sarmizegetusa – capitala Daciei, muzeu viu al patrimoniului cultural european” mobilizează primele 3 milioane de euro pentru începerea unei restaurări îndelung așteptate și susținute de specialiști și administratorii sit-ului. Acesta este doar începutul, fără îndoială unul bun, dar pentru ca întregul proiect să fie realizat și toate monumentele să fie restaurate, sunt necesare – în continuare – noi fonduri și intervenții ce s-a putea întinde chiar și pe următorii 10 ani”.

”În primăvară va continua cercetarea, iar în vara viitoare vom vedea un şantier de restaurare activ la Sarmizegetusa Regia. E un lucru extrem de important pentru că în ultimii 40 de ani nu au existat intervenţii majore de restaurare. Au fost, tot timpul, lucrări de întreţinere, pe care şantierul arheologic le-a realizat cu forţele proprii, dar lucrări de restaurare, nu”, a declarat directorul general al INP, Ştefan Bâlici.

Sursa acestui articol este Daniel Roxin, realizator de emisiuni cu caracter istoric.

Articolul complet, aici: https://bit.ly/2DtYHHA

Vă prezentăm alăturat un exceptional film:

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *