Staţiunea Călimăneşti – Căciulata inclusă  între cele 5 destinaţii de top din țară. Poiana lui Căliman face furori

764 0

Beneficiem de mai multe stațiuni balneo-climaterice deosebite, însă Călimăneștiul este de excepție, iar la acest lucru au contribuit în foarte mare măsură și efortulrile susținute al edilului Florinel Constantinescu, cu concursul Consiliului Local, alcătuit din oameni care știu ce înseamnă binele localității.
Călimănești, Căciulata, Cozia, trei perle ale Văii Oltului, pe malul Oltului, străjuite de muntele superb Cozia. Ingrediente pentru un concediu de vis cu familia sau cu prietenii.

Situată la aproximativ 18 kilometri de orașul Râmnicu Vâlcea, stațiunea Călimănești – Căciulata a făcut înconjurul lumii cu posibilitățile sale de tratare a diverselor afecțiuni. Stațiunea este o oază de liniște, relaxare și frumusețe și pune la dispoziția turiștilor mai multe baze de tratament situate în Complexul Balnear Cozia și în Hotel Central din Călimănești. Amatorii de drumeții și trekking pot opta pentru traseele turistice din Munții Cozia și către mănăstirile din zonă. Recent, în localitate a fost inaugurat Parcul Poiana lui Căliman, un ansamblu alcătuit din o alegorie cu șapte cai superbi, alei, foișoare, locuri de joacă, poate cel mai interesant obiectiv de acest gen din țară.

C.R.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *